Početna Društvo Učenicima OŠ Ilija Kišić 4 nagrade na literarnom konkursu

Učenicima OŠ Ilija Kišić 4 nagrade na literarnom konkursu

3

Članovi literarne grupe „Početak“ koju vodi nastavnica Tamara Komar iz OŠ Ilija Kišić, učestvovali su na konkursu Dečijeg kulturnog centra Beograd na temu „Moj smešni svet“ i ostvarili zapažene rezultate u svojoj kategoriji. Šesti konkurs bio je posvećen je Brani Cvetkoviću.

Foto: OŠ Ilija Kišić

Prvu nagradu za prozni rad dobio je učenik 7a, Ivan Medenica. Jovana Potkonjak učenica 9a dobitnica je II nagrade za poeziju. Treće mjesto za prozni rad dijele Anastasia Komadina, 9b i učenica 7a razreda Jelena Marić. Savo Ivanović, 7b je pohvaljen.

Na čelu žirija, koji je procjenjivao kvalitet prispjelih radova, bio je poznati dječiji pisac, Slobodan Stanišić. Djeca su bila podijeljena u kategorije: prvaci, đaci od 2. do 4. razreda i stariji osnovci od 5. do 8/9. razreda.

Nakon saopštavanja rezultata, DKCB i Vesna Krnjaić pobjednicima su dali zanimljiv zadatak:

„Naime, DKC Beograd planira da izda treći broj elektronskog časopisa Čika Jova Zmaj, a učenici su pozvani da pošalju snimak na kojem čitaju svoje radove i sami odaberu ambijent, odnosno pozadinu. A izabrali su da se iza njih vidi Boka koju reprezentuju na najljepši mogući način“, saopštila je prof Tamara Komar.

Tamara Komar: Smijeh je svima potreban, djeca vole da se smiju i zasmijavaju

U pravu je Čarls Dikens kada kaže da ništa na svijetu nije tako neodoljivo zarazno kao smijeh. Zamislite zarazni smijeh koji se širi svijetom brzinom virusa. Kakav bi to svijet bio!!!

Foto: OŠ Ilija Kišić

Smijeh počinje od usana, penje se na obraze i dolazi do očiju, pa ubrzava disanje, pokreće tijelo i preplavi ga osjećanjem radosti koje briše brige, tjeskobe, strahove…

„Vjerovatno je smijeh najljepši i najbolji način da nekom pokažemo zube, a takođe i neprocjenjiv dar onome ko je tužan i usamljen. Dok gleda nasmijano lice slijepog osamdesetogodišljeg igumana Stefana, lijepi, mladi, vladika Danilo, u Gorskom vijencu, kaže: „Ničeg nema ljepšeg na svijetu, nego lice puno veselosti“, zapisala je prof Komar.

U staroj, zaboravljenoj poslovici, koju potvrđuje savremena nauka, kaže se da je smijeh lijek, a dokazuju je oni koji pripadaju najzdravijem dijelu ljudske populacije – djeca.

Smijeh nam je svima potreban. A da djeca vole da se smiju i zasmijavaju, potvrđuju i članovi literarne grupe „Početak“, zaključila je ona.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code