Učesnici „New Castle of the World Day“ u Opštini: Herceg Novi je...

Učesnici „New Castle of the World Day“ u Opštini: Herceg Novi je svijet

0
Podijeli

Predstavnici japanskog grada Šinšira, Njukasla na Tajnu iz Velike Britanije i grada Novi Zamki iz Slovačke, koji učestvuju u programu „New Castle of the World Day“ 50. Praznika mimoze bili su danas gosti Opštine Herceg Novi.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, u velikoj sali Opštine dobordošlicu su im poželjeli predsjednik, Stevan Katić, potpredsjednica, Danijela Đurović, menadžer Dragan Šimrak, sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo i šefica Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonida Kordić.

Picerija i restoran

Predstavnici Opštine prezentovali su gostima iz Evrope i Azije grad Herceg Novi, ističući prije svega istorijska, kulturna i prirodna bogatstva, te potencijal za razvoj u oblasti turizma i kulture. Kako su poručili, vrata Herceg Novog otvorena su za sve prijatelje, a članstvo u organizaciji „New Castle of  the World“ je dobar način za uspostavljanje novih partnerstava. Zbog svega toga, prvi „New Castle of the World Day“ održava se pod sloganom „Herceg Novi je svijet“.

Gosti su čestitali Herceg Novom na članstvu, ali i na tome što je ovaj grad, kao najmlađi član, organizovao međunarodni događaj i učinio im čast da to bude u programu 50. Praznika mimoze.

Kako se moglo čuti, po učlanjenju Herceg Novog u „New Castle of the World“ mnogi članovi nisu znali za naš grad, neki ni za državu. Sada se to polako mijenja, riječ se širi i mnogi žele da čuju više informacija. To je bilo posebno primjetno kada su objavili da će biti gosti Praznika mimoze, što je pratilo interesovanje i pitanja svih strana svjeta.

Predstavnike Šinšira, Njukasla na Tajnu i Novi Zamki najviše je zanimalo koje su to oblasti u kojima Herceg Novi želi da sarađuje. Govoreći o toj temi, gosti su odmah predložili moguće projekte koji će u narednom periodu biti razrađivani – turističko povezivanje gradova, međusobna promocija, razmjena u oblasti obrazovanja i sporta.

„New Castle of the World Day“ (Dan Njukaslova svijeta) održaće se u nedjelju, 3. februara na terasi Gradske kafane.  Događaj je otvoren za sve Novljane i sve goste. U okviru programa posjetioci će imati priliku da uživaju u predstavljanju Šinšira (Japan), Hejđin-a (Kina), Nju Kastela (Australija), Nove Zamki (Slovačka) i Njukasla na Tajnu (Velika Britanija). Osim toga, program će obogatiti gosti iz Trebinja i učesnici iz Herceg Novog.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code