Učestvujte u 4. Memorijalnoj dobrovoljnoj akciji davanja krvi “Jovan Kosać”

Učestvujte u 4. Memorijalnoj dobrovoljnoj akciji davanja krvi “Jovan Kosać”

2
Podijeli

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi sjutra će u II fazi Instituta Dr Simo Milošević, u Igalu organizovati četvrtu memorijalnu akciju davanja krvi “Jovan Kosać”, u saradnji sa Odjeljenjem za transfuziju Opšte bolnice Kotor.

Kako kaže predsjednica Kluba Dragana Cmiljanić, akcija je značajna za grad i prijatelje Jovana Kosaća, koji je bio veliki čovjek i sportista. Akcija će trajati od 9 do 14 časova.

Picerija i restoran

– Pozivamo prije svega sve mlade ljude i sportiste da nam se pridruže, daju krv i tako pokažu da naših 5 minuta nekome može da spasi život –  navodi Cmiljanić.

Ona očekuje dobar odziv Novljana. Ovo je 10. akcija za dvije godine postojanja kluba, koji broji oko 350 članova. U narednom periodu predstoji nova evidencija članstva , jer ima i dosta onih koji iz zdravstvenih razloga ili starosti više ne mogu da budu davaoci.

Krajem oktobra, povodom Dana Opštine, biće organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi međunarodnog karaktera. U novskom klubu očekuju da im se pridruže dobrovoljni davaoci krvi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code