Početna Društvo Učestvujte u pripremi terena na Orjenu za bućarsko prvenstvo

Učestvujte u pripremi terena na Orjenu za bućarsko prvenstvo

0

U organizaciji planinarskog kluba „Subra“ ovog vikenda počinju pripreme terena za četvrto revijalno izdanje bućarskog prvenstva planiranog za nedjelju 5. avgusta na Orjenskom sedlu na nadmorskoj visini od 1600 metara.

Sjutra će se uređivati bućarski zog sa okolinom. Dio radova biće posvećen dogradnji tribina u tradicionalnom stilu gradnje u kamenu na suvo.

Izgradnju tribina pored bućarskog zoga članovi planinarskog kluba „Subra“ počeli su prošle godine, a ovog vikenda ih nastavljaju.

– Imamo materijal koji je ostao od  prvenstva Crne Gore u gradnji suvomeđe. Zahvaljujući tome svake godine pomalo ulažemo u održavanje, odnosno dogradnju  samog zoga, odnosno njegove najbliže okoline u skladu sa prirodom, sa iskonskim izgledom i starim načinom gradnje i da se beton koji je tu bio ne vidi, da izgleda sve u sklopu prirode kako bi čovjek i očekivao na 1600 metara nadmorske visine – ističe Željko Starčević.

Starčević poziva sve zainteresovane da se prijave kako bi aktivno proveli dan na planini, ali i naučili ovu korisnu drevnu vještinu. Dodatne informacije i prijave su na broj telefona 069/360-803.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code