Početna Društvo Učestvujte u pripremi Zakona o sigurnosti plovidbe

Učestvujte u pripremi Zakona o sigurnosti plovidbe

1

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva uputilo je Javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima, odnosno zainteresovanoj javnosti, da se uključe u početnu fazu pripreme Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

Kako je saopšteno iz ovog Vladinog resora, zainteresovani treba da dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na adresu: Podgorica, Rimski trg 46, ili na e-mail: snezana.djurkovic@msp.gov.me.

Samostalna savjetnica u Direktoratu za pomorski saobraćaj Snežana Đurković zadužena je za koordinaciju konsultacija sa zainteresovanima.

Konsultacije zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe trajaće 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva. Konsultacijama se obezbjeđuje informisanje najšire javnosti o planiranim aktivnostima na pripremi zakona.

Programom rada Vlade Crne Gore za 2019. godinu, za IV kvartal 2019. godine, predviđeno je utvrđivanje Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, radi daljeg usklađivanja sa konvencijama Međunarodne pomorske organizacije, koje je Crna Gora obavezna da prenese u nacionalno zakonodavstvo.

Takođe, Crna Gora kao potpisnica Sporazuma o Pariškom memorandumu ima obavezu pune implementacije odredbi inspekcijskog nadzora na način kako je to i predviđeno samim Sporazumom, što će se ovim zakonom urediti.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će sve prispjele inicijative, prijedloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

1 komentar

  1. hahahahaha hoćemo ,učestvovat ćemo, da lompar može da kažnjava jedrilice koje idu na jedra više od 6 milja.Sramota za državu i sve nas,o tome treba diskutovati. Jedrilice i snaga vjetra su ovdje mnogo prije njihovih zakona i motornih jahti!!!

    11
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code