UCIJENJENIM RADNICIMA MUZEJA I GALERIJE OPŠTINA NE DA PLATE

UCIJENJENIM RADNICIMA MUZEJA I GALERIJE OPŠTINA NE DA PLATE

142
0
Podijeli

Svim korisnicima budžeta Opštine Herceg-Novi je odavno isplaćena januarska zarada osim radnicima Muzeja i Galerije.

Vladajuća koalicija SNP-PZP-NOVA-NS u Herceg-Novom nastavlja sa otvorenim ucjenama, diskriminacijom i kršenjem zakona, otimanjem ličnih primanja radnika JU Muzej i Galerija, ostavljajući 18 porodica bez sredstava za život, navodi u saopštenju medijima v.d. direktorka ustanove Radmila Ćapin.
Ona postavlja čitav niz pitanja strankama na vlasti:
– Je li to socijalni program program SNP da se umori i zbriše 18 politički nepodobnih porodica? Je li to “narodna” demagogija SNP i NS? Je li to zalaganje za struku PZP, dok pokušavaju nasilno da postave za direktora osobu bez diplome i struke i da reorganizuju Ustanovu sa nepismenim, nestručnim i protivzakonitim Statutom? Je li NOVA za rasturanje kulturnih dobara Herceg-Novog? Treba li da izađemo na ulicu i da pocijepamo naše diplome, uvjerenja o stručnim ispitima i licence? Da li narodni poslanik Obrad Gojković u parlamentu Crne Gore uzima državni novac da glasa za zakone Crne Gore, a u Skupštini Herceg-Novog da se izruguje istim tim zakonima?
Da li zakone piše predsjednica SO Danijela Đurović? Da li je resorni načelnik Vladimir Žutković sa samo 9 mjeseci radnog iskustva postavljen za rukovodioca u organu lokalne uprave da bi se igrao sa kulturnim dobrima i da stručnjaci moraju Upravu policije da obavještavaju o njegovim upadima sa privatnim obezbjeđenjem u Ustanovu tražeći zaštitu?
Zar može i dalje da bude na istom radnom mjestu bez državnog ispita, kada zakon propisuje otkaz po sili zakona? Koliko će još nelegalnih pečata napraviti predsjednik Opštine, “predsjednik” Savjeta i Nataša Tatalović i pokušati da ih zoupotrebe? Ustanova ima žiro račun, validan pečat, odgovornu i ovlašćenu osobu sa deponovanim potpisom i nema razloga da se krši Zakon o radu. Zar 18 porodica, kulturna dobra, profesionalna ustanova i stručnjaci treba da se žrtvuju zbog korupcije i političke trgovine u Opštini Herceg-Novi?
Na kraju saopštenja Radmila Ćapin podsjeća da je zakoniti proces reorganizacije JU Zavičajni muzej i Umjetnička galerija “Josip-Bepo Benković” Herceg-Novi nasilno prekinut, kao i da sve dalje odluke, izmjene i dopune odluka SO Herceg-Novi predstavljaju povredu Zakona o kulturi prema nalazu Inspekcije Ministarstva kulture Crne Gore.
– Radnici će svoja elementarna prava svakako zaštititi sudskim putem, a od države svi očekujemo da stane na kraj kriminalu u lavirintima Opštine Herceg-Novi i da zaštiti kulturna dobra, na šta je po zakonu i međunarodnim konvencijama obavezna – zaključuje, pored ostalog v.d. direktorka, Radmila Ćapin.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code