Početna Društvo Udomite u subotu kod gradske pijace štene iz azila

Udomite u subotu kod gradske pijace štene iz azila

12

Volonteri azila za pse u Herceg Novom, će u subotu, 28.novembra, od 10 do 12 časova, kraj glavne gradske pijace, pokušati da udome štene, čije je utočište azil na Dizdarici.

Foto: Privatna arhiva / Azil

Komunalno stambeno preduzeće u želji da stimuliše Novljane da udome psa, spremilo je vrijedne poklone za svakog ko u subotu, u naznačenom periodu, pruži topao dom nekom štenetu.

Svi mali psi za usvajanje biće čipovani, očišćeni od parazita i vakcinisani, o trošku Azila za pse, a neki od njih, koji će se naći u ponudi već su tretirani.

Volonterka Ksenija Matović, kaže da je možda najveći oblik humanosti, kada istupite ispred i u ime onih koji to ne mogu da urade sami. Nada se, da će uspjeti da makar nekolicini štenaca, nađu topao dom.

Zahvala je jednako Komunalno stambenom kao i preduzeću Čistoća, koje upravlja azilom za pse, gdje je sada 90 jedinki.

Foto: Privatna arhiva

Volonterka, Slađana Kovačević, podsjeća da akcija prikupljanja ćebadi za Azil traje. Za par dana sakupljeno je pet paketa ćebadi i preko 60 kg hrane. Institut Dr Simo Milošević, opredijelio je ćebad, jastuke, jorgane. Građani su donirali i dvije polovne veš mašine, kako bi se ćebad mogla prati i ponovo koristiti.

Akcija se sprovodi putem FB Grupe Bautiful animals, koju je formirala Jasna Čavić, volonterka azila.

12 Komentari

 1. Volila bih da znam kako je prošla ova humana akcija..da li je neko od prekrasnih psića našao svoj topli dom.. meni je jako žao što nisam mogla.. da sam samo bar 20 godina mladja usvojila bih ne samo jedno.. ali meni vrijeme ističe…. zahvaljujem svi humanim osobama.. na brizi i ljubavi koju pružaju svim ne zaštićenim životinjama..

 2. E vise mi je preko pipe i lutalica i svega,
  daj kastrirajte to da se ne razmnozava!
  u kulturnim zemljama kada kupite kuce ono je kastrirano da se ne razmnozava , samo registrovani uzgojitelji i brideri imaju plodne zenke i muzjake!
  A sto se tice macaka isto tako!
  Nadam se da ce uskoro da se vise postavw kamere po javnim povrsinama i da se kaznjavaju oni koji ne kupe izmet iza svojih ljubimaca i oni koji ne vode na povodcu svoje ljubimce!
  vlasnici moraju da imaju odgovornost.

  6
  3
 3. Bravo, podržavam ovakve akcije uvijek i svim srcem. Nadam se da ce sto vise ovih slatkih i umiljatih pasa naci topli dom i usreciti nekoga ❤️

  3
  1
 4. Volonteri azila za pse:
  Hvala Vam za sve sto ste uradili „ u ime onih koji koji su ostavili“ svoje „ljubimce“ na ulicu. Tužno ali istinito. Podrzavam akciju. I pozivam sve one koji zele da imaju jednu divnu ulogu u svom zivotu, da brinu o čovjekom najboljem prijatelju.
  A za zabrinute da ce biti veliko okupljanje, da ce se siriti korona, ne brinite!
  Možda ce biti jedna ili nijedan.
  Udomili smo stene i ona je nasa ljubav i vjerovanje da mozemo biti kao ljudi mnogo bolji i odgovorniji

  22
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code