Početna Društvo Udomljeno devet kučića sa Dizdarice

Udomljeno devet kučića sa Dizdarice

14

Akcija udomljavanja pasa iz Azila na Dizdarici naišla je jutros na više nego izvanredan odjek kod Novljana, tako da je novi dom dobilo svih 6 pasa koji su iz Azila donijeti na ulaz glavne gradske pijace u Herceg Novom.

Osim toga, akcija volontera Azila i Komunalno stambenog preduzeća podstakla je neke, koji su otišli do Azila i izabrali nekog drugog psa, pa je direktno sa Dizdarice usvojeno još troje.

Jedna od stalnih volonterki Jasna Čavić, prezadovoljna je akcijom i želi da se ona nastavi:

„Ljudi su se okupili i prije nego što smo postavili boksove i čim smo počeli da ih iznosimo iz auta, moglo se čuti ko će kojeg da uzme. Imali smo 4 štenca od po 3-4 mjeseca i dva starija psa od godinu. Danas su svi dobili novi dom“, navela je Čavić.

Naglasila je da su psi koji su udomljeni čipovani i vakcinisani o trošku Azila, a prilikom primopredaje pasa, novi vlasnici potpisali su Ugovore o udomljavanju.

„Na ovaj način malo smo rasteretili Azil u kojem je do danas bilo oko 90 pasa. Nastojaćemo da nastavimo akciju, možda več sljedećeg vikenda, ali o tome ćemo svakako na vrijeme obavijestiti javnost“, dodala je ona.

Cilj akcije je da što više pasa iz Azila dobije bolje uslove za život, s obzirom da je on popunjen:

„Neki optimalan broj pasa u Azilu bio bi oko 70. Na ovaj način uspjeli smo da „probudimo“ sve kojima je odlazak do Azila možda najveći problem. Zadovoljni smo i želja nam je da akciju nastavimo“, kazala je Čavić.

Podsjetićemo da je u toku akcija prikupljanja ćebadi za pse u Azilu, pa svi koji su zainteresovani za pomoć, detaljnije informacije mogu dobiti posredstvom Fb grupe Beautiful animals.

14 Komentari

 1. Jutros rano gdje strn šumi, lupka,
  gdje se bjeli trska u guguti,
  sedmero je oštenila kučka,
  sedmero je oštenila žuti’.

  Do u sumrak grlila ih nježno
  i lizala niz dlaku što rudi,
  i slivo se mlak sok neizbježno,
  iz tih toplih materinskih grudi.

  A uveče, kad živina juri,
  da zauzme motke, il’ prut jak,
  izišo je tad domaćin tmurni,
  i svu štenad potrpo u džak.

  A ona je za tragom trčala,
  stizala ga, kao kad uhode…
  I dugo je, dugo je drhtala
  nezamrzla površina vode.

  Pri povratku, vukuć se po tmini,
  i ližuci znoj s bedara lijenih,
  mjesec joj se nad izbom učini,
  kao jedno od kučića njenih.

  Zurila je u svod plavi, glatki,
  zavijala bolno za svojima,
  a mjesec se kotrljao tanki,
  i skrio se za hum u poljima.

  Nijemo, ko od milosti il’ sreće,
  kad joj bace kamičak niz brijeg,
  pale su i njene oči pseće,
  kao zlatni sjaj zvijezda u snijeg.

  37
  1
 2. Napravite slike pasa i postavite na FB.Mozda ce se isplatiti,Zainteresovani koji nemaju vozilo tesko mogu doci do gore da vide pse.
  Eto jedna ideja.

  41
  3
 3. Svaka čast.. izuzetno sam srećna zbog ovolikog odaziva naših sugradjana.. znači da humanost još uvijek postoji..i psima i vlasnicima želim dug i srećan život..ja na moju veliku žalost.. nisam u mogućnosti .. da imam bar 20 godina manje.. sigurno bih usvojila i ne samo jednog..ali vrijeme mi istiće..pozdravljam sve ljubitelje životinjskog carsta..

  36
  3
 4. Ovakve bi informacije mogli da čitamo po cijeli dan… bravo 🙂
  A onima koji još uvijek ne razumijiu zašto neki toliko vole kućne pse i mačke: Kućni ljubimci imaju samo jednu misiju na ovom svijetu a to je da nama bude bolje. Da nam ugriju srce i dušu, nježno nam trepću, vuku za rukav ili nogavicu kada žele sa nama da se igraju, nasmiju nas… Dakle – ništa “posebno”…tek da nam život učine manje teškim i radosnijim.
  A kad razmislite bolje – može li uopšte više od toga?

  35
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code