UDRUŽENJE FIZIOTERAPEUTA CRNE GORE: ZAHTJEVI BRUCOŠA UDAR NA STRUKU I REJTING FAKULTETA

UDRUŽENJE FIZIOTERAPEUTA CRNE GORE: ZAHTJEVI BRUCOŠA UDAR NA STRUKU I REJTING FAKULTETA

119
0
Podijeli

Nedavni bojkot nastave studenata I godine Fakulteta primijenjene fizioterapije u Igalu i njihovi zahtjevi za smanjenjem uslovnih predmeta, kao i blažim kriterijumima ocjenjivanja, nijesu dobili podršku Udruženja fizioterapeuta Crne Gore.

– Zahtjeve studenata smatramo vidom udara na temelje fizioterapeutske struke u Crnoj Gori, kao i rušenjem ugleda Fakulteta primijenjene fizioterapije, Fakulteta koji je prestižan u okruženju, prepoznatljiv u Evropi – navode ,između ostalog, iz ovog Udruženja u reagovanju.
Kao profesionalna oraganizacija smatraju da su obavezni da osudom ovih događaja pruže podršku upravi Fakulteta primijenjene fizioterapije, tačnije Vijeću Fakulteta.
– Ne želimo da dođe do stvaranja fizioterapeutskog kadra koji neće moći da odgovori kvalitetno i kompetentno u rješavanju zdravstvenih problema ljudi, a samim tim i do narušavanja ugleda fizioterapije i samih fizioterapeuta – i sa takvim stavom ćemo se obratiti Univerzitetu Crne Gore, Ministarstvu prosvjete, Ministarstvu zdravlja i javnosti Crne Gore.
Iz Udruženja navode da teže standardima fizioterapeutske prakse koji su zasnovani upravo na kvalitetnom formiranju fizioterapeutskog kadra na Fakultetu primijenjene fizioterapije.
– Ne smije se dozvoliti urušavanje visoko kvalitetnog sistema obrazovanja fizioterapeuta koji postoji na Fakultetu primijenjene fizioterapije, jer Crnoj Gori je potreban kvalitetno obrazovani fizioterapeut – zaključak je Udruženja fizioterapeuta Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code