Početna Politika UDRUŽENJE GRAĐANA „IZBOR“ PONUDILO DEKLARACIJU O FER IZBORIMA

UDRUŽENJE GRAĐANA „IZBOR“ PONUDILO DEKLARACIJU O FER IZBORIMA

0

Udruženje građana “Izbor” iz Herceg Novog predstavilo je deklaraciju o fer izborima. Prvi potpis stavio je nosilac liste „Izbor-a” Dušan Radović Krušo, koji će deklaraciju ponuditi svim učesnicima decembarskih lokalnih izbora.

“Želimo da građani Herceg Novog u poštenoj izbornoj utakmici iskažu slobodno svoje mišljenje i da se birači bez straha opredjeljuju na fer izborima za one za koje misle da će najbolje voditi Herceg Novi, kazao je član UP Izbor-a Nikša Gojković i ptočitao Deklaraciju sa deset tačaka:
“Nema kupovine glasova niti podjele ličnih karata, nema podjele džakova i paketa niti drugih materijalnih dobara u zamjenu za glasove, nema podizanja kvota za dodjelu socijalne pomoći uoči izbora kao ni dobrih usluga koje nanose štetu državi, poput otpisa dugova za struju i lokalnih komunalnih obaveza, nema pritisaka i ucjena prema bilo kojem biraču, nema iznošenja laži o političkim protivnicima već se kampanja vodi isključivo argumentima, nema stvaranja atmosfere podjela u Herceg Novom već se kampanja vodi na osnovu programa, već se kampanja vodi na osnovu programa, nema obilježavanja listića od strane „sigurnih glasova”, nema pritisaka i prijetnji prema aktivistima drugih stranaka ili lista birača, dovođenja stranačkih aktivista iz drugih gradova radi pritiska na birače, jer su ovo izbori za Herceg Novi, i želim sa ovim da vratimo osmjeh Novljanima na lice”, kazao je Gojković.
Kako je predsjednik Izbora, Duško Radović naveo, Izbor nema plan da preraste u političku partiju, jer nemaju politički program već samo ekonomski. Nada se da će za učešće na lokalnim izborima, po novom izbornom zakonu, uspjeti s lakoćom da sakupe 250 potpisa građana.
“Nemamo ambicija da budemo politička partija i mi nismo politička partija, nemamo ni takav program. Skupili smo se zbog muke, bez želje da se bavimo politikom već da uradimo nešto za ovaj grad”.
Ipak, Radović dodaje da na predstojećim izborima očekuju samo pobjedu, jer su ambiciozni ljudi.
Nikša Gojković je pojasnio da su u Izboru okupljeni ljudi bez interesa, pred kraj i životnog doba, ali i radnog vijeka koji nastoje da svom gradu donesu promjene na bolje.
“Ne želim da niko stvara mišljenje o nama da smo opredijeljeni lijevo ili desno. Držaćemo se kursa koji će ići pravo, za boljitak ovog grada. Bićemo srećni ako promijenimo makar nešto, a mislim da možemo”.
Ono što će građanima ponuditi nakon predstojećih izbora baziraće se na formiranju platforme za razvoj grada, istakao je Radović.
– Ta platforma podrazumjeva prve godine izradu svih detaljunih planova opštine. Najprije je neophodno napraviti plan strategije razvoja grada, a stub razvoja treba da bude Institut Igalo, koji može da dovodi goste tokom čitave godine, zdravstveni, kongresni i sportski turizam. Druge godine već ćemo imati pripremljene lokacije za investitore, sa sređenom dozvolom i komunalijama i ponudićemo ih na inostranim sajmovima nekretnina. Nudimo grad koji će biti samoodrživ koji će raditi i živjeti cijele godine – poručio je Dušan Radović Krušo, računajući na novih 25 hiljada kreveta, 15 hotela, ski centar na Orjenu. Takođe smatra i da ne treba prodavati Institiut, nego dovesti njemački menadžment, a u prelaznom periodu ruske partnere.
Za Radovića je i lako rješiv problem prekobrojne opštinske administarcije. “Izbor” će vratiti Turist biroe, zaposliti iz opštine po tri radnika, a ostali će u opštinskoj administarciji raditi u dvije smjene. Niko neće dobiti otkaz, ali će građanima morati da odgovore najdalje za dva dana, da predmeti godinama ne bi ležali u fiokama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code