Početna Društvo Udruženje novinara Crne Gore osudilo napad na Radio Jadran

Udruženje novinara Crne Gore osudilo napad na Radio Jadran

0

Napad na portal Radio Jadran iz Herceg Novog je dokaz da novinari u Crnoj Gori i ovaj 3. maj – Svjetski dan slobode medija, dočekuju u atmosferi u kojoj ne mogu bezbjedno da rade.

Ovaj medij obavijestio je javnost da, po višedecenijskom modelu DPS-a, i Demokrate svakodnevno vrše pritisak na upravu i uredništvo Radija Jadrana ne bi li ućutkali ili zastrašili taj lokalni mediji, a čak se ne preza ni od prijetnji hapšenjima novinara.

Udruženje novinara Crne Gore, u izjavi za Televiziju A1, osudilo je napad na medije, posebno lokalne, koji su jedan od osnovnih izvora informisanja građana.

“Neprimjereno je da jedna opoziciona stranka, koja je umislila da je i dalje na vlasti, napada medije i tako vrši pritisak na novinare, kao što je slučaj sa atakom na Radio Jadran. S druge strane, partije koje su vlast u Herceg Novom treba da pomažu slobodan rad medija, a ne da se služe praksom prethodne vlasti kao što to sada rade Demokrate. Zato, još jednom, na Dan medija, apelujemo na sve da pokažu poseban senzibilizet prema lokalnim medijima”, poručili su iz Udruženja novinara Crne Gore.

Iz Sindikata medija Crne Gore su ukazali da je samo u posljednja dva mjeseca zabilježeno čak šest slučajeva verbalnih i fizičkih napada ili prijetnji, uvreda i omalovažavanja novinara i medijskih radnika, a u polovini slučajeva to se desilo dok su bili na radnim zadacima gdje su samo obavljali svoj posao.

U Crnoj Gori, ni nakon 17 godina, još uvijek nije rasvijetljeno ubistvo direktora i glavnog urednika dnevnog lista „Dan“ Duška Jovanovića.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code