UDRUŽENJE NOVLJANA U BEOGRADU ŽELI SVOJE PROSTORIJE

UDRUŽENJE NOVLJANA U BEOGRADU ŽELI SVOJE PROSTORIJE

178
0
Podijeli

Sa Novljanima okupljenim oko Udruženja Bokelja, koji žive i rade u Beоgradu, tokom svoje posjete ovom gradu susreo se predsjednik Dejan Mandić.

Oni su ga upoznali sa inicijativom o otvaranju kancelarije, predstavništva, Udruženja Novljana u Beogradu i zatražili da im Opština Herceg-Novi pomogne u pronalaženju prostora.
“Udruženje bi moglo da napravi evidenciju Novljana koji žive u Beogradu i djece koja dolaze da tu studiraju. To bi bilo mjesto gdje bi novski đaci i studenti mogli da zatraže savjet, pomoć, podršku, zaštitu. Rekli su mi da ima naših ljudi na odgovornim dužnostima, profesora univerziteta, umjetnika, koji mogu da budu od pomoći posebno mladim Novljanima koji dolaze na studije u Beogradu” – rekao je predsjednik opštine.
Inače, Mandić je boravio u Beogradu povodom svečanosti otvaranja izložbe fotografija “Željeznica u Boki Kotorskoj 1901-1968”.
Izložba je upriličena u salonu glavne željezničke stanice Beograd sa 67 fotografija o željeznici u Boki Kotorskoj, odnosno o željeznici u Herceg-Novom, autora Josipa Vebera publiciste i novinara Medija centra “Železnica Srbije”.
Izložbu je otvorio generalni direktor “Železnica Srbije” Dragoljub Simonović, koji je rekao da podržavaju ideju željezničkih entuzijasta koji se zalažu da se obnovi deo željezničke pruge od Igala preko Konavala do Dubrovnika i Trebinja.
Naša “Šarganska osmica” pravi je primjer kako se obnova pruge može staviti u funkciju turizma, i našim prijateljima iz Boke smo spremni da pružimo stručnu pomoć kada budu krenuli sa izgradnjom turističke željeznice, rekao je Simonović.
Predsjednik Mandić je na izložbi izjavio da planiraju u skorije vrijeme obnovu i jednog dijela trase od stanice Sutorina do granice sa Hrvatskom.
Očekujemo stručnu pomoć od “Železnica Srbije” i nadam se da ćemo željeznicu ponovo vratiti u Boku Kotorsku kako bi njome prevozili turiste i ljubitelje željeznice, rekao je Mandić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code