Početna Društvo Udruženje penzionera Herceg Novi: Trećini penzionera u Crnoj Gori “krče crijeva”, a...

Udruženje penzionera Herceg Novi: Trećini penzionera u Crnoj Gori “krče crijeva”, a predsjednik prima naknadu od 1100 eura

7

Niti jedan ključni problem 1500 pripadnika Mjesnog udruženja penzionera Herceg Novi godinama nije riješen. Većina je sa niskim primanjima, a 127-oro još nema sopstveni krov nad glavom. Humanitarna pomoć je godinama mala, standard sve niži. Uzalud traže društvene prostorije i otvaranje narodne kuhinje. Na to su ukazali članovi Upravnog odbora ovog Udruženja, usvajajući šestomjesečni plan rada.

Na sjednici je kritikovan rad i primanja predsjednika Saveza Udruženja penzionera Crne Gore, Branka Vešovića. Predsjednik hercegnovskog Mjesnog udruženja, Velisav Mića Knežević, uputio je kritike na Vešivićev račun jer je, kako smatra, stavio lični interes ispred interesa penzionera i prima novčanu naknadu u iznosu od 1100 eura.

U Herceg Novom od 6,5 hiljada penzionera, ispod propisanog socijalnog standarda živi preko 2,5 hiljada. Prosječno mjesečno primaju  273 eura. Ispod minimalnih je penzija od 153 eura u Herceg Novom, od koje živi 1037 penzionera.

– Dok trećini penzionera u Crnoj Gori „krče crijeva“ njihov predsjednik uzima im iz usta krupan zalogaj. Penzioneri Novoga „dive se“ organima upravljanja Udruženja koji su izglasali ovu nedoličnu naknadu i novi vozni park – poručuje sarkastično predsjednik mjesnog Udruženja  penzionera Herceg Novi, Velislav Mića Knežević.

Sastanku Upravnog odbora prisustvovao je i predsjednik Opštinskog udruženja penzionera Aleksa Radulović koji je najavio mogućnost da ove ili sljedeće sedmice opštinsko Udruženje organizuje skup podrške bolnici Meljine.

7 Komentari

 1. Crna Gora ima broj stanovnika kao sto svi znamo mali tako kada bi se vrsila pravicna raspodjela i dobro vodjenje drzave svi stanovnici bi zivjeli odlicno..Studenti bi dobijali novac da studiraju..radnici bi imali najvece plate u Evropi..na nivou “funkcionera i politicara”..Majke bi sve imale doplate za djecu..a i postovani penzioneri bi imali dostojne penzije..i drugi socijalni slucajevi bi bili zbrinuti na nacin dostojan…
  Ali..ocigledno odrodila se jedna zajednica koja je zloupotrebila dobrotu i naivno povjerenje naroda koji je vjerovao na rijec” i narod ih izglasa 90tih da svi srecno zivimo ali jos uvijek ista odrodjena struktura ne da vlast ni pozicije i odredjuju sebi penzije dok su jos u radnom odnosu..Sramota Crna Gora ..po broju stanovnika kao jedno predgradje dozivjela je Harac..I lazi i mnozina da prezivljava…
  Tesko da ce se ista popraviti jer onima koji su u vlasti je odlicno a vlast dati nece i ubacili su klicu u svako bratstvo tako da ako neko podigne glavu spustit cemu je njegov bliznji..crna strana Crne Gore..
  Plemenske i Bratske zajednice treva da se aktiviraju i da se bore za svoje i sebe
  Samo tako i svi da se udruzuju u borbi za dobrobit a protiv Ekonomskog Okupatora…za spas Crne Gore i sebe..

 2. Dok neki penzioneri jedva da imaju sta da stave u usta i gladni i zedni su ima ih koji uzivaju u raznim putovanjima i ostalim pogodnostima koji penzioneri organizuju.

 3. Moje postovanje Velislavu Mići Kneževiću i svim penzionerima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ali, ne i pausalno svim penzionerima u Crnoj Gori! Smatram da se u Crnoj Gori prerano ide u penziju da bi potom mnogi penzioneri radili za vlastiti dzep a ne placaju nikakav doprinos. Tako ne moze da funkcionise normalna zemlja, slucaj Grcke je to veoma drasticno prikazao.

  20
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code