Početna Društvo UČENICI I NVO „GREENACTION“ ČISTE I SADE BILJE U NOVOM

UČENICI I NVO „GREENACTION“ ČISTE I SADE BILJE U NOVOM

0

Foto_akcija_cicenja_pjesac_stazaPovodom međunarodnog dana parkova i dana zaštite životne sredine, aktivisti NVO „Greenaction“ iz Herceg Novog, zajedno sa učenicima Osnovne Škole „Ilija Kišić“ iz Zelenike organizovali su niz ekoloških akcije čišćenja i sadnje drveća. Pored volontera  nevladine organizacije „Greenaction“ učestvuju i građani, navodi programska koordinatorka NVO „Greenaction“  Milica Stanković.

Juče  su realizovali četiri odvojene ekološke akcije – očistili su trim stazu u gradskoj park šumi Savina i sakupili ogromne količine smeća. U pauzi za odmor, učenicima akcije je oržano predavanje o štetnosti upotrebe droga i psihoaktivnih supstanci, koje je održao Dr.Zlatko Stojović, nuropsihijatar hercegnovskog Doma zdravlja i član NVO  KLA „Zdravlje“.

Picerija i restoran

Zatim su grupe uredile i očistile školsko dvorište i zasadili sadnice sezonskog cvijeća i četinara, koje su za ovu priliku poklonili aktivisti ove nevladine organizacije.  Oko podne su očistili plaže u Zelenici, da bi se neki učesnici kasnije, uključili i u akciju čišćenja gradskog parka Boka u centru Herceg Novog.

– Ovakvim akcijama naša organizacija nastoji da podstakne  građane i druge zainteresovane strane da daju doprinos zaštiti i očuvanju životne sredine – ističe Stankovićka.  Ona dodaje da je i ove godine akcija pokazala  zavidan nivo ekološke svijesti hercegnovskih osnovaca, međutim iznenađuje indolentnost građana koji bi trebalo da se više uključuju u ovakve akcije. Doduše, niko nije finansirao ove akcije i one nisu dio bilo kakvog projekta. Nabavka sadnica je finansirana dobrovoljnim prilozima i novčanim sredstvima članarina članova NVO „Greenaction“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code