Početna Društvo Ugašen požar na Toploj II sa 6 vozila i dvije cistjerne

Ugašen požar na Toploj II sa 6 vozila i dvije cistjerne

5

Požar koji je izbio u šumskom dijelu iznad Tople dva, brzom intervencijom vatrogasaca iz Herceg Novog i dobrovoljnog društva iz Perasta je lokalizovan, a onda i skoro ugašen, potvrdio nam je upravo v.d. rukovodilac Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

– Odmah iza 14 h smo lokalizovali požar koji je kenuo iznad kuće Vlaovića  prema rezervoaru i Španjoli. Ugašen je, ali natapamo teren da se slučajno ne bi opet razbuktao. Angažovali smo 4 vatrogasna vozila naše Službe zaštite, jedno iz Perasta, jedno “Čistoće” i dva privatnika Murišića i Bokića. Sa njima i 14 pripadnika Službe – kaže nam Ćirović.

Picerija i restoran

Do Španjole je teško doći kamionom, ali dvije ekipe su napravljene, jedna na Toploj, druga na Španjoli, koje su uspjele da presjeku i ugase vatru. S obzirom da je riječ o prigradskom naselju, a u blizini su bile i ruske vile, hercegnovska Služba je primila preko 50 poziva uznemirenih građana. Srećom, nije bilo posljedica.

5 Komentari

  1. Pre neki dan dodjose jedan par kod nas. Zena je sa Kosova pa kada je prodala dobro svoje imanje tamo doselila se u HN a njen muze je stranac. Prvi put smo se videli a ona ce ” ha smesno, kakva je to nikakva drzava ima samo dva helikoptera za suzbijanje pozara a isla je da moli NATO radi gasenja pozara”. Sikirana sam bila pa je upitah ” A sto ti proda svoje imanje jos 80 tih kada je Kosova Srbija? A kazes da nisi bila maltretirana u to vreme vec su “dobro platili tvoje imanje”. Koja je zemlja u okruzenja imala 1200 pozara za kratko vreme kao sto je Crna Gora imala ove godine? Koliko je tvoja postovana i voljena zemlja imala pozara ovog leta? Koliko kanadera ista ima? Nije uspela da odgovori samo je klimala glavom levo i desno izgovorivsi ” njaaaa”. Kada se neko na tudjoj nevolji sprda – to je N E C O V E K. Svim vatrogascima sluzbenim i onim koji se samovoljno odazvali i pomogli u spasavanju od srca C E S T I T A M.

    16
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code