Početna Društvo Ugostitelji CG: Obustava rada noćnih klubova u jeku sezone nepromišljena odluka

Ugostitelji CG: Obustava rada noćnih klubova u jeku sezone nepromišljena odluka

10

NVO “Ugostitelji Crne Gore” upućuje apel na nadležne organe da donošenje mjera u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posljedice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata.

Donošenje mjera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone je nepromišljena odluka koja diskriminiše pojedine ugostitelje.

“Kao što svi znamo, noćni klubovi su bili najduže zatvoreni i uspješna ljetnja turistička sezona je jedina nada da oni opstanu. Apelujemo da ova odluka dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u ovom sektoru, ali i njihovih porodica. Nažalost, Vlada Crne Gore ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada. Ovako neodgovoran stav i ad hoc odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije” navodi se u saopštenju.

NVO Ugostitelji Crne Gore razumije neizvjesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je dijelom prozrokovana i zbog nepoštovanja mjera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata.

“Napominjemo da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mjera. Još jednom, skrećemo pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje, i da Vlada mora prekinuti sa takvim ponašanjem.

Shodno velikom broju upita i žalbi koje smo dobili po pitanju najavljneih mjera, možemo zaključiti da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mjere, a u slučaju da se one produže, da će doći i do masonih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti trustičku sezonu” ističe se u saopštenju.

Iz Udruženja se nadaju da će nadležne instutucije shvatiti ozbiljnost situacija i pokazati ozbiljnost, te pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mjera.

10 Komentari

 1. E, treba zatvorit sve, da se ko ne prehladi. Veca se steta pravi sa mjerama, nego bez mjera. To je toliko ocigledno, da ne moze ociglednije. Ali sta ces, vecina vas je prsla odavno s mozgom i pamecu, pa podrzava mjere i zivi u strahu da se ne prehladi.

 2. Puno se polemiše ovih dana oko nametanja vakcine kao obaveze.Ne treba da bude obaveza, u redu, ali je preporuka bila i još uvijek je da se što više stanovništva vakciniše.Da se do sada vakcinisalo 50 ili više % naroda, ni mjere ne bi bile ovakve, a smatram i da je porast broja novozaraženih upravo zbog toga, odbijanja imunizacije.Ovo je samo moj stav.

  4
  2
 3. Imam respekt prema svim onim ugostiteljima i malim privrednicima koji rade zajedno sa personalom, peru čaše i šoljice, donose naručene stvari, poslužuju, animiraju goste i imaju lijepu riječ za goste. A za zadrigle parazite koji samo mrko nadgledaju biznis i stalno kupe novac iz kase i slažu ih u svoj takulin imam samo prezir i nije mi žao što “pate”. A takvih je nažalost i previše.

  14
 4. Sjećam se da su ugostitelji u Herceg Novom prije više godina štrajkovali kada su bile uvedene fiskalne kase. Možda bi vlada trebala da ukine te kase kako bi ugostitelji što bolje zarađivali.

 5. U Budvi protest ujutro, ali poštuju zabranu rada noćnih klubova, u H.Novom se rugaju institucijama time što nesmetano rade i plažni barovi i diskoteka na otvorenom. A komunalna policija riješila problem tako što je isključila sistem. Od uvođenja mjera SISTEM48 nedostupan. Pa vi vidite

  12
 6. Svira na “La bambu” u sve sesnaest.A ne bi smjelo.I sa proslom i sa ovom vlasti oni su drzava u drzavi i vi im nista ne mozete a broj zarazenih raste.Licimjeri.

  30
  4
 7. Nije sve valja oko kafana i klibova?
  ako se mora neka se zatvore,a ne vidim sto je sporno da vakcinisani mogu unutra a oni koji nijesu vakcinisani ne?
  Pa kao pusac nije mi odgovaralo kada su zabranili da se pusi svugdje ali naviknes se
  Zakon,
  E tako i ko nije vakcinisan ne moze u klub ili restoran ili na avion itd..

  21
  7
 8. Jeste treba svi da se zaraze da bi vi zaradili nabili ste cijene ležaljke ove godine ko nijedne skuplja ležaljka od smještaja.Trebamo mi što izdajemo tražiti ko advokati da ne plaćamo porez i da nijedan gost ne može doći jer nećemo da izdajemo.Svako moze da se buni na neki način ali zdravlje je prioritet gospodo ugostitelji.

  26
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code