Početna Ekonomija Ugostitelji Crne Gore očekuju rješavanje preostalih 11 zahtjeva

Ugostitelji Crne Gore očekuju rješavanje preostalih 11 zahtjeva

0

NVO Ugostitelji Crne Gore pozdravlaju odluku Vlade da zaposleni u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva budu svrstani u prioritetnu grupu za vakcinaciju.

Pozivaju sve članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila prijave@mek.gov.me kako bi proces vakcinacije počeo što prije.

– Ovo je samo jedan od 12 zahtjeva koje smo prošle srijede dostavili Vladi, a čije usvajanje je nužno ako želimo da imamo uspješnu ljetnju turističku sezonu, podsjećaju iz ove NVO.

Ugostitelji Crne Gore ne odustaje od preostalih 11 zahtjeva, pa pozivaju Vladu da najkasnije sjutra započne rješavanje zahtjeva, čije usvajanje rješava krucijalna pitanja koja tište turističku privredu.

U suprotnom, kao što su već ranije najavili, organizovaće masovne proteste.

Napominju da bi neispunjavanje preostalih zahtjeva dovelo u pitanje turisticku privredu, jer su mnogi hotelijeri i ugostitelji pred bankrotom.

Podsjećamo, da su Ugostitelji Crne Gore, pored ostalog tražili, bezuslovnu isplatu subvencija na zarade zaposlenima u sektoru ugostiteljstva, povećanje subvencije za zarade zaposlenih na iznos 250 € za II kvartal, smanjenje poreskog opterećenja na lična primanja u korist zaposlenih na zarade manje od 500 € u neto iznosu. Takođe i bezuslovni moratorijum na kredite ugostiteljskim kompanijama koje to žele do stabilizacije ekonomske i epidemiološke situacije, odlaganje plaćanja obaveza za komunalije (struja, voda, odvoz smeća…) za vrijeme zabrane rada ugostiteljskih objekata i drugo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code