Ugovor o zakupu Mamule još nije zaključen

Ugovor o zakupu Mamule još nije zaključen

998
3
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_mamula_1_ansKompanija Luštica development razvija rojekat Luštica bay, vrijedan 1,1 milijardu eura, on je zajednički poduhvat švajcarskog Orascom development Holdinga (90%) i Vlade CG (10%). Uz njega, Orascom je investitor koji planira rekonstrukciju ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, ali još nije preuzeo u zakup ostrva Lastavica, sa tvrđavom Mamula.

Kako je za RTCG kazala PR savjetnica Dragana Bećirović, ugovor još  nije zaključen, jer, pored ostalog, treba prvo potpisati dva ugovora sa Morskim dobrom.

Picerija i restoran

– Mi smo, međutim, već ispunili preduslove koji se tiču obezbjeđivanja zemljišta na kopnu za razvoj projekta kao i formiranje kompanije Mamula  Montenegro. OHM Mamula Montenegro je formirana prošlog mjeseca u Crnoj Gori, objasnila je Bećirović.

Orascom je 23. februara prošle godine potpisao Ugovor o dugoročnom, odnosno zakupu na 49 godina ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula na ulazu u Bokokotorski zaliv u čiju rekonstrukciju planira da uloži 15 miliona eura.

“Program izgradnje predviđa rekonstrukciju i konzervaciju tvrđave koja će biti preuređena u boutique hotel sa 23 hotelske sobe, recepcijom, muzejom, restoranom, kafeima, šopom, malim spa centrom, klubom za vodene sportove i privezištem. Projekat mora biti realizovan u roku od 18 mjeseci od dana izdavanja građevinske dozvole”, kaže Bećirović.

3 Komentari

  1. Raskinuti ugovor pod hitno! Ocistit i sredit sa malo sredstava i stavit u funkciju. Oformit grupu mladih i kreativnih ljudi sa poznavanjem jezika i naplatiti 1-2€ po turisti. Ostrvo ima bogatu istoriju koja se mora ispricati i koja moze zadrzat paznju slusaoca i do 2h. Idealno za tu simbolicnu ulaznicu i veliki dohodak za grad. Garantovano bi privuklo i turiste iz susjedne nam Hrvatske.

  2. Ugovor je potpisan,ali nije zaključen,a pravnici znaju što to znači,a mi ostali pojma nemamo,pa hvala za informaciju.Baš smo jednom komentarisali zašto je mi čistimo.

Ostavite komentar

*

code