Ugovoreno izvođenje radova i oprema za avanturistički park na Vrbanju

Ugovoreno izvođenje radova i oprema za avanturistički park na Vrbanju

5
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog potpisala je ugovore sa izabranim firmama koje su ponudile najpovoljnije uslove za nabavku i montažu opreme i za izvođenje radova na avanturističkom parku na Vrbanju, u okviru realizacije projekta „Adriatic canyoning“. Takođe, izabran je nadzorni organ, radi praćenja kvaliteta izvedenih radova, čiji je rok završetka 60 dana od datuma potpisivanja ugovora, saopšteno je iz lokalne uprave.

Ilustracija

Za nabavku i montažu opreme izabrana je slovenačka firma Vevrca d.o.o. čija ponuda iznosi 128.550 € i koja ispunjava sve zahtjeve tražene na tenderu, dok je za izvođenje infrastrukturnih radova u zoni parka odabran izvođač Krušo d.o.o. koji je ponudio najnižu cijenu od 68.575 €.

Picerija i restoran

Ova dva tendera ključni su za benefite koje će grad i zaleđe ostvariti iz projekta „Adriatic canyoning“. Ovaj projekat je finasiran iz pretpristupnih fondova EU, a odobren je na prvom pozivu za dostavu ponuda kroz program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Sve nabavke u okviru projekta sprovode se u skladu sa jasno utvrđenim EU tenderskim procedurama.

Kroz projekat je planirana izgradnja avanturističkog parka na Vrbanju – na površini od 7.000 m² u bukovoj šumi, sjeverozapadno od takozvane Šteficine kuće, na 1100 m nadmorske visine.

Lokacija

Planirana su četiri poligona: dječiji, visine 1-2 metra, poligon A na visini 2-3 metra, poligon B na visini 4-6 metara i poligon C na visini 6 metara i više. Poligoni će imati ukupno 44 elementa, zip-line poligon, školski poligon, kao i sigurnosni sistem najnovije generacije.

Projektom je planirana i obuka za instruktore parka, kao i oprema za korisnike i instruktore. Izvođač je u obavezi da isporuči park u skladu sa evropskim standardom kvaliteta EN 15567.

Ispod starog makadamskog puta, koji lokaciju dijeli na dvije parcele, planirano je parterno uređenje terena, u okviru kojeg su predviđene staze, stepenice, potporni zidovi, kao i parking prostor sa ukupno 24 parking mjesta.

Za izvođenje svih radova maksimalno će se koristiti tradicionalni materijali, koji ne narušavaju vizure lokacije – drvo, kamen, šljunak, podsjećaju iz Agencije.

Ukupna vrijednost „Adriatic canyoning“ projekta je 1.879.251 eura, od čega je sufinansiranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Iz ukupnog budžeta projekta za avanturistički park na Vrbanju opredjeljeno je 305.000 eura.

5 Komentari

  1. Kako se odlicno slazu DPS I Demokrate u ovom nasem gradu,pogotovo kada se radi o interesu i parama,nije bitna boja kravate nego ko daje veci procenat onom drugom.Kad tad ce se sve saznati…

    13
    1
  2. Uzeo Kruso…. nema nista protiv njega-da nekome pomisli,nego ovo treba da radi neko od manjih (nije zahtjevno) da podržimo ljude ,ma i ja pišem gluposti,Ajde oprostite !

    18
    3

Ostavite komentar

*

code