UHAPŠENO 16 OSOBA, MEĐU NJIMA I POLICIJSKI INSPEKTOR

UHAPŠENO 16 OSOBA, MEĐU NJIMA I POLICIJSKI INSPEKTOR

150
0
Podijeli

uprava policije logoU okviru policijske akcije „Marta” čiji je cilj suzbijanje krijumčarenja i ulične prodaje narkotika, danas je u pet crnogorskih gradova uhapšeno 16 osoba. Među uhapšenima je i policijski inspektor Rajko Radanović iz Kotora.

“Koordiniranom i planski izvedenom akcijom u Podgorici, Baru, Nikšiću, Kotoru i Tivtu presječeno je više lanaca distribucije i nedozvoljenog stavljanja u promet kokaina, heroina i suboteksa na lokalnom nivou, odnosno na teritoriji ovih gradova”, saopštila je saopštila savjetica za odnose s javnošu Uprave policije MUP-a, Tamara Popović, prenosi portal CDM. Ona je objasnila da su krivičnom prijavom obuhvaćena 23 lica, od kojih je 16 jutros uhapšeno, šest lica se već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, dok se jedno lice potražuje.

Picerija i restoran

Uhapšeni su M.M. (32), E.M. (32), M.M. (56) i M.M. (33) iz Bara, M.S. (32) iz Ulcinja, S.Đ. (36) i I.N. (35) iz Podgorice, V.R. (32), R.M. (24), R.V. (28) i S.B. (34) iz Nikšića, M.B. (34) iz Pljevalja, V.K. (31), D.R. (31) i N.M. (33) iz Tivta, i R.R. (31) iz Kotora, službenik Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Tivat i Kotor.

Ranije su uhapšeni M.M. (29) iz Bara, D.P. (41) i I.M. (35) iz Kotora, V.R. (36) iz Danilovgrada, J.F. (28) iz Rožaja i M.J. (32) iz Tivta.

Policija potražuje E.M. (36) iz Nikšića, koji se ne nalazi na teritoriji Crne Gore.

“Sva lica obuhvaćena krivičnom prijavom, dakle 23 lica, se sumnjiče da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Osim toga, tri lica – M.M. (29) iz Bara, N.M. (33) iz Tivta i S.B. (34) iz Nikšića se sumnjiče da su počinila i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se jedno lice – policijski službenik R.R, osim krivičnog djela vezano za zloupotrebu opojnih droga, sumnjiči i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, navela je Popović.

Policija je rano jutros izvršila pretrese većeg broja stambenih objekata i drugih prostorija, koje su koristila osumnjičena lica, prilikom kojih su pronađeni i oduzeti oko 300 grama smješe koja se koristi za miješanje sa heroinom radi dobijanja na težini, vatreno oružje – dva pištolja i jedna puška sa više komada municije i digitalna vaga za precizno mjerenje.

“Službenici Uprave policije su, u prethodnom periodu, u saradnji sa nadležnim tužiocem, primjenom operativno – taktičkih mjera i radnji identifikovali veći broj lica, koja su se, kako se sumnja, na području opština Podgorica, Nikšić, Bar, Kotor i Tivat u dužem periodu bavila distribicijom – tzv. uličnom prodajom različitih vrsta narkotika – kokaina, heroina i suboteksa”, naglasila je ona.

Sumnja se da su ova lica zloupotrebom opojnih droga ostvarivala veliku materijalnu korist, koja je iznosila nekoliko desetina hiljada eura na mjesečnom nivou.

Tokom višemjesečnih aktivnosti, policajci su otkrili, presreli i presjekli nekoliko isporuka narkotika i oduzeli oko 500 grama heroina, 20 grama kokaina i veću količinu suboteksa, kao i veću količinu supstanci koje se koriste za miješanje sa heroinom, radi njegove pripreme za tzv. uličnu prodaju.

“Takođe je oduzeto i više drugih predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela, koji će u postupku biti prezentovani kao dokazi. Tokom ovih aktivnosti, rasvijetljen je i slučaj aktiviranja eksplozivnih naprava – dvije ručne bombe, isped ulaznih vrata porodične kuće M.C. u Baru, počinjen u januaru ove godine. Od dejstva ekplozivnih naprava pričinjena je materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u blizini”, istakla je Tamara Popović.

Policijski službenici su takođe tokom ove policijske akcije, spriječili izvršenje krivičnog djela ubistvo čije izvršenje je, kako se sumnja, bilo planirano na štetu S.A. iz Nikšića.

“Tom prilikom su u aprilu ove godine u Nikšiću uhapšena dva lica iz Nikšića – M.J. (25), zbog sumnje da je počinio krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, i R.M. (23), zbog sumnje da je počinio krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela. U vezi sa ovim krivičnim djelom je nakon toga, u istom mjesecu, uhapšen i D.J. (30) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje na ubistvo. Krivična prijava podnijeta je i protiv M.J. (50), koji se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, naglasila je ona, a prenosi CDM.

Policijskom akcijom „Marta” je koordinirao Sektor kriminalističke policije, a akciju su izveli službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, u koordiniranim aktivnostima sa službenicima Posebne jedinice policije i centara bezbjednosti Podgorica, Bar, Nikšić i Herceg Novi.

Uhapšeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti predata Višem državnom tužiocu u Podgorici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code