Početna Društvo Uhapšen v.d. predsjednika Sindikata Instituta Igalo, Igor Sijerković

Uhapšen v.d. predsjednika Sindikata Instituta Igalo, Igor Sijerković

51

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, u produženom trajanju, danas oko 11 h uhapšen je 38-godišnji predsjednik Sindikalne organizacije Instituta Dr Simo Milošević, Igor Sijerković, potvrđeno je Radiju Jadran u Upravi policije, odnosno Centru bezbjednosti Herceg Novi.

Sijerković je obavljajući funkciju v.d predsjednika Sindikata u periodu od 2015. do 2019.godine zloupotrebio službeni položaj, jer je bez saglansosti Izvršnog odbora Sindikata prebacivao novac sa Stambenog na redovan sindikalni račun.

Riječ je o sumi od preko 304 hiljade eura. Zatim je sa sindikalnog računa isplaćivao pozajmice direktno uplatama na svoj i račun drugih radnika, što je suprotno zakonskoj proceduri i djelovanju Sindikata.

Zato je Sijerković lišen danas slobode i sproveden nadležnom tužiocu, koji mu je odredio zadržavanje.

Podsjetimo da su članovi Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Instituta Dr Simo Milošević još u maju optužili v.d. predsjednika Sindikata Igora Sijerkovića, da je sa računa stambenog fonda te organizacije „omogućio da jedan broj radnika uzima pozajmice na osnovu potvrda koje ne mogu redovno otplaćivati, u iznosu od preko 300 hiljada eura.

S obzirom da za pozajmljivanje sredstava radnicima, Sijerković, kako su rekli, nije obavijestio ostale članove Sindikata, zatražili su na vanrednoj sjednici IO Sindikata reviziju finansijskog poslovanja i spisak radnika sa pojedinačnim dugovanjima.

V.d. predsjednik Sindikata, Igor Sijerković kazao nam je tada da za sve ima zakonsko pokriće i neophodnu dokumentaciju, kojom to može da potvrdi.

Ubrzo poslije toga, NVO Udruženje za implementaciju prava ( UZIP), je osnovnom državnom tužiocu i Upravi policije u Herceg Novom, podnijelo krivičnu prijavu protiv Igora Sijerkovića i drugih N.N. lica, zbog postojanja osnovane sumnje, da je izvršeno krivično djelo, pronevjera.

51 Komentari

 1. Eno bogami na oglasnu tablu kod ulaza za radnike Instituta napisana peticija oko 30 radnika da se Igor brani sa slobode.Da pocnes povracat jer su tako opisali Sijerkovica ko da je Bogu uz skute sjedio.Naravno da se medju potpisnicima nalaze i drugi koji su uz njega uzimali i nesto neupucenih.Zanemarljivo je to drustvo naspram onih kpji su pokradeni.Ali zamisli toga obraza.Da je ova direktorica sto sa Kosova zasjede odje pametna pa da im sve onako prema potpisima ZA SLOBODU …. da otkaz.No nesmije a i ne moze.Nego dragi moji zaposleni vi vidite ko se sve potpiso i zapamtite ta imena.I na njih ce doc rrd ovako ili onako.

  13
  11
 2. tako ti je to kad si clan…pa te postave jer si clan…pa im pomazes jer si clan..pa ti onda presude jer si clan…pa malo objavljuju javnost da su ti presudili jer si clan…pa te onda nagrade jer su ti presudili zarad obmanjivanja javnosti jer si clan 🙂
  PS. c=č

  27
  2
 3. KAZU NEKI DA JE DOBAR MOMAK…
  ODLICNO ZAPAZANJE… NARAVNO DA JE DOBAR… DA NIJE DOBAR OPUVO BI SVE IZ FONDA A NE SAMO 300000…POKAZAO JE DRUSTVENU ODGOVORNOST I DA JE SRECE KO STO NIJE OVAKVE KAO OVAJ DOBAR MOMAK BI TREBALO NAGRADJIVATI…

  18
  13
 4. Tek ova vijest i komentari na ovaj tekst govore koji se lako-kriminalni sljam skuplja na ovom portalu i koliko nam je vise od 50% grada u kriminalnim aktivnostima nizeg srednjeg ili viseg ranga. Vama je pomucen mozak totalno a niste toga ni svijesni. Bolesni ste. Vama je bolesno razmisljanje dio normalnog razmisljanja a kad bolesni cine vecini oda ta bolensa vecina odredjuje sta je normalno a sta ne – a normalni gledaju i ne shvataju sta ih je snaslo. Vi koji branite krimina, nosite sipke za imunitet pricate kako je neko dobar momak, e kukao vam mozak jer ste isti takvi – kriminogeni a nervozni ste jer mozda ipak niste dovoljno dobri i uspjesni u svojim dnevnim kriminogenim ostvarenjima. Jad i tuga! Pi!

  14
  7
 5. Dobar je on momak! Nadam se da ce ljudi kojima je davao novac sad sve to lijepo da vrate i da ce Igor dobiti najblazu kaznu. Zao mi ga je. Dobar i lud braca!

  17
  11
 6. U OVU DRZAVU BI U SVAKI GRAD TREBAO PO JEDAN ,,ZIKS,, KOLIKO JE DRUSTVO OGREZLO U KRIMINALI PLJACKI LAZI PREVARI .OD 628000 GRADJANA KOJI ZIVE U OVU NESRETNU CRNU GORU MINIMUM 50 % JE ODAVNO SPREMNO ZA ,,ZIKS,,

  45
  8
 7. E sad Igorevi saborci ako vratite pare i on svoje odgovarace za nesavjesno poslovanje ili zloupotrebu polozaja a ako nevratite pare odgovarace za zloupotrebu polozaja i 304 000 a to je razlika nekoliko godina robije pa vidite se pajtosi hocete li imati obraza setati ovim gradom.

  52
  7
 8. Gdje su sad oni što su zajedno sa dotičnim podnijeli tužbu za klevetu i zaštitu privatnosti? Vraćaju li novac u ratama koji su pokrali ? Čekaju li da i oni odu malo do ZIKSa?Sram vas bilo!

  69
  11
 9. Da je Igor taj novac uplatio na račun SPC, bilo bi malo gunđanja i malo bi se digla prašina od strane anonimnih komentatora na internetu. Ali, Igor bi dobio neki veliki Crkveni orden i bio time nedodiriv. A Institut bi sa njim napravio sporazumni raskid ugovora o radu i dao mu recimo 50.000 evra da se snađe…
  Nego, kada se Igor može posjetiti da mu se doda koja mandulina ili šipak da održava svoj imunitet u vrijeme gripe?

  29
  46
 10. Koliko su mediji prenosili novac od Sijerkovica su uzimali i neki članovi Izvršnog odbora Sindikata i menadžmenta. Ko ih i zašto krije kada su i oni izvršili KD. Smijete li ih objaviti.

  122
  1
 11. Nije li jedan “meštar od zanata” iz opštine uplatio koju desetinu hiljada evra nekom spotskom klubu bez da je za to odgovarao. Navodno je potom dobio otpremninu od 40.000 evra… Ako u CG i HN važi pravilo presedana, onda bi ovog sindikalca trebalo odmah pustiti na slobodu i dati mu recimo 100.000 evra otpremnine!

  51
  9
  • JE LI OVO:
   Službenici CB Herceg Novi su poseban izvještaj Specijalnom tužiocu danas podnijeli protiv: bivšeg sekretara za društvene djelatnosti Opštine Herceg Novi i bivšeg sekretara za finansije, turizam i ekonomskl razvoj, Rada Božovića (56), bivšeg sekretara za finansije, turizam i ekonomski razvoj, Steva Cvjetkovića (57), bivšeg sekretara za društvene djelatnosti, Vladimira Žutkovića (32), kao i bivšeg predsjednika opštine Dejana Manidća (65) i bivšeg vršioca dužnosti predsjednika Opštine Herceg Novi, Milana Vajagića (66).
   Policijsko – tužilačke aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu ukazuju na sumnju da su ovi opštinski funkcioneri počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja tako što su od 2008. do 2014. godine, izdavali naloge, odnosno odobravali da se sa žiro računa Opštine Herceg Novi isplate sredstva sportskim klubovima i nevladinim organizacijama suprotno Odlukama o sufinansiranju programa u sportu i nevladinih organizacija. Oni su time, kako se sumnja, prekoračili granice svog službenog ovlašćenja i pribavili korist određenim sportskim društvima i NVO-ima, a nanijeli materijalnu štetu Opštini Herceg Novi u ukupnom iznosu od 387.779,17 eura. (RADIO JADRAN 2016.)
   OVI SLOBODNO SETAJU PA MOZE I IGOR!

   58
   31
 12. Da vidimo ovi sto su uzimali novac da li ce da ga vrate i da pomognu drugu Sijerkovicu?! Istina da je uzeo najvise , al nlda vidimo sada ortake..

  94
  6
 13. Hapsi milicio za to si placena.ali ostajes duzna ovom nesretnom narodu sto su ostali bez stanova odgovor zasto ti je ovoliko trebalo.hapsi i nepustaj narednih 20g. jer ovakvi i neznaju nista drugo da rade.pa bi mogli ponovit krivicno djelo.hapsi milicio i sprovodi bez saslusanja jer je odje sve i vise nego jasno.hapsi i ostale nemoj da si glupa.samo hapsi zato te placamo.mislim na miliciju

  46
  15
 14. Da li ste toj djecurliji i balavurdiji da vode racuna o sindikalnim racunima preduzeca u vecinskom vlasnistvu drzave. Sad ce koji dan u zatvor i ako je clan partije a iako nije bice i da ga unaprijede tako sto cemu dati neko novo preduzece da mu sredi finansijsko stanje ka’ sto je to ucinio sa sindikatom banje.

  61
  11
 15. Mogli ste ga pustit bar jos ove dvije noci dok.je Liga sampiona…mozda bi odigrao sobitne tikete…jer je pola tih para od sindikata ostavio u kladionice…e greotice

  92
  17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code