Uhapšen zbog lažne dojave o bombi u Igalu

Uhapšen zbog lažne dojave o bombi u Igalu

3
Podijeli

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas, u kratkom roku, identifikovali lice koje je, kako se sumnja, lažno dojavilo da se u blizini butika „Cakan sport“ u Igalu nalazi bomba. Osumnjičeni R.J. (42) iz Plava je lišen slobode u Plavu, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Naime, danas oko 12 časova dežurnoj službi prijavio je zaposleni u butiku sportske opreme „Cakan sport“ u Igalu da je par minuta ranije, dok se nalazio na radnom mjestu, primio poziv na službeni broj mobilnog telefona u kojem ih je nepoznata muška osoba obavijestila da je postavljena bomba u restoranu koji se nalazi u blizini njihovog butika nakon čega je veza prekinuta.

Picerija i restoran

Brzom i efikasnom akcijom policijskih službenika CB Herceg Novi koji su izašli na lice mjesta, a nakon niza preduzetih mjera i radnji u sadejstvu sa Sektorom kriminalističke policije, kao i policijskim službenicima CB Budva i OB Plav, u kratkom roku je identifikovano lice za koje se sumnja da je uputilo ovaj poziv, R.J. Od njega je u službenim prostorijama OB Plav uzeta izjava u vezi navedenog događaja. Kod R.J. su pronađeni i oduzeti mobilni telefon i SIM kartica koji su, kako se sumnja, korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

O navedenom događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da se u navedenom događaju stiču bitni elementi krivičnog djela lažno prijavljivanje, te da se spisi predmeta dostave na dalje postupanje Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu kao i policijskim službenicima OB Plav.

Osumnjičeni R.J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, navodi se na kraju saopštenja.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code