Uhvaćen Novljanin zbog podmetanja požara na Savini

Uhvaćen Novljanin zbog podmetanja požara na Savini

4
Podijeli

Hercegnovska policija je, u saradnji  sa Forenzičkim centrom rasvijetlila krivično djelo izazivanje opšte opasnosti  koje je u septembru ove godine počinio N.P. (23) iz Herceg Novog i lišila ga slobode, saopšteno je iz Uprave policije.

Ovaj mladić je, kako se sumnja, došao do kuće  V.K. u naselju Savina, i upotrebom podesnog sredstva otvorio prozor kuće, nakon čega je koristeći upaljač i ubrzivač požara izazvao požar u njenoj unutrašnjosti.

Picerija i restoran

Od posljedica požara došlo je do potpunog uništenja kuće i izazivanja opasnosti po druge stambene jedinice koje su se nalazile u neposrednoj blizini.

Kriminalističkom obradom lica i mjesta događaja  identifikovan je N.P. Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Herceg Novom on je lišen slobode juče zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, uz krivičnu prijavu priveden.

4 Komentari

 1. Da li je rasvijetljen slučaj?
  Ovo liči na naručenu paljevinu.
  Uostalom, koji je motiv : osveta, prevara osiguranja, prinuda na prodaju placa koji bi neko bolje iskoristio, piromanija, prikrivanje tragova, greška, trening za veću paljevinu, tjeranje komšija, dimna komunikacija s nekim itd.?

  22
  1
 2. Zapalio mu kucu, zestoko neugodna stvar, o kakvim se nerasciscenim racunima radi, da ovaj nesrecnik nije probao uzeti pravdu u svoje ruke, jer tek tako nekome zapaliti kucu, ha, silovito cudna stvar.

  13
  4
 3. I šta sad?
  Zapalio je nečiju kuću, kuća izgorela, ljudi ostali bez doma i imovine – a manijak koji je sve to učinio ide u zatvor, da ga država oblači i hrani u narednim godinama.
  I sve to ide na teret običnog građanina!
  Teoretski gledano, i onaj kome je kuću zapalio će ga hraniti dok bude bio u zatvoru!
  Zaista je pravda čudna!

  81

Ostavite komentar

*

code