Početna Društvo ĐUKANOVIĆ: ”NIKO ŠTIĆENICIMA DOMA U BIJELOJ NIJE UPUTIO RIJEČI IZVINJENJA”

ĐUKANOVIĆ: ”NIKO ŠTIĆENICIMA DOMA U BIJELOJ NIJE UPUTIO RIJEČI IZVINJENJA”

0

dom_BijelaRukovodstvo Dječijeg doma Mladost u Bijeloj ne krije zadovoljstvo zbog odluke crnogorskog Tužilaštva, koje je ustvrdilo da tri maloljetnje sestre nijesu zlostavljane tokom boravka u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj.

Djevojčice stare osam, devet i jedanaest godina, u aprilu prošle godine su prijavile da su seksualno zlostavljane u Domu, nakon čega su nadležni sproveli opsežnu istragu.

– I tada sam odmah rekao da sam stopostotno siguran da to nije tačno – kazao je za Radio Jadran, direktor Doma u Bijeloj, Boro Đukanović.

 

– To moje mišljenje dijelili su i svi zaposleni, kao i  djeca koja su bila u stanju da o tome sude, tako da nismo ni sumnjali u konačnu odluku Tužilaštva – ističe Đukanović.

U aprilu prošle godiine Đukanović je izjavio da je šokantno i monstruozno ako je ta vijest tačna, a još je gore ako nije.

– Koliki su prostor mediji dali danas ovoj vijesti, isto toliko bi trebalo dati prostora i da se skine ljaga sa djece i Doma, države Crne Gore i njenih institucija. Ova ustanova se bavi humanim i odgovornim poslom i zato bi bilo značajno da se i ovoj odluci piše – ocjenjuje Đukanović.

Viša državna tužiteljka, Vesna Jovićević zaključila je da priča nije istinita, što je rezultat ocjene svih dokaza i podataka koje je pribavilo Tužilaštvo. Đukanović ipak smatra da će zauvijek ostati sumnja da li je neko stajao iza ove priče.

– Nemoguće je da su ove dijevojčice sve same izmislile i da je sve plod njihove mašte. Ostaće sumnja da neko stoji iza svega.

Iako je ova informacija u medijima bila još prije dvadestek dana niko do sada nije nazvao da uputi riječ izvinjenja i utjehe ovoj djeci, koja su u čitavoj priči bila najviše pogođena. Oni su ovdje povezani kao jedna porodica, bratsko-sestrinskim odnosima i zato im je sve to jako teško palo – priča Đukanović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code