Ukidanje putarine na dionici Meljine-Petijevići obostrani interes Trebinja i Herceg Novog

Ukidanje putarine na dionici Meljine-Petijevići obostrani interes Trebinja i Herceg Novog

25
Podijeli

Čelnici Herceg Novog i Trebinja saglasili su se proteklog vikenda da je ukidanje naplate putarine na dionici Meljine-Petijevići zajednički je interes dva grada.

U Trebinju je dogovoreno je da će u narednom periodu biti organizovan niz sastanaka, na kojima će glavna tema biti iznalaženje modela da se ukine ova taksa, koja izaziva nezadovoljstvo građana s obje strane granice, kao i brojnih turista.

Picerija i restoran

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, dr Miloš Bigović, boravili su u Trebinju, na poziv gradonačelnika Luke Petrovića. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Trebinja, Dragoslav Banjak i saradnici, saopšteno je iz PR službe Opštine.

Naznačeno je da tradicionalno prijateljski odnos Novog i Trebinja treba jačati kroz saradnju, naročito u oblasti privrede i kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata u čijem fokusu treba da bude razvoj ideja i projekata koji će osigurati bolji život Trebinjcima i Novljanima.

Petrović je čelnike novske Opštine upoznao sa aktuelnostima, strategijom razvoja i planom investicija u Trebinju.
Dogovorena je i uzvratna posjeta, pa će Trebinjci do kraja mjeseca biti gosti Opštine Herceg Novi.

Učesnici su nakon sastanka prisustvovali tradicionalnom narodnom saboru „Zubačka Ubla 2017“, gdje je predsjednik Katić u ime grada Herceg Novog pozdravio nekoliko hiljada okupljenih građana.

„Herceg Novi i Trebinje tijesno su povezani istorijski, geografski, kulturološki, ali, prije svega, vezama među ljudima – prijateljskim, kumovskim, porodičnim. Posvećeni smo njegovanju dobrih odnosa i međusobnoj saradnji, koju ćemo nastojati da dodatno unaprijedimo. Vjerujem da svoje dobre odnose možemo i treba da iskoristimo da zajednički oživimo planinska izletišta, kao što su Zubačka Ubla ili naš Vrbanj, da na tromeđi razvijamo turizam koji se zasniva na promociji prirodnih ljepota, živopisne istorije, bogate kulturne baštine i autohtonih proizvoda“, poručio je Katić.

25 Komentari

 1. Ovaj put su radili Trebinjci do granice i taj dio se ne naplacuje. Naplacuje se dionica Sitnica-Meljine koju smo mi radili i dali koncesionaru. Zasto pitanje je ali gradjani su najmanje krivi.

 2. Ne znam u kom vijeku mi živimo pa i dalje verujemo u ovakve gluposti??!!
  Dakle da Bi se raskinuo ugovor treba da postoji osnov, a njega nema. Jedino što preostaje da se koncesionaru plati izgubljena dobit pa onda da se on sam povuče.
  A ta cifra je:
  Novac=max broj vozila na dan x cijena prolaza x broj dana do kraja koncesije
  Ko će to izračunati? Nema brojača saobraćaja na tom putnom pravcu. Opet će nam lupiti porez na gluposti i neko će se uraditi.
  Trebinjcima ni na pamet ne pada da učestvuju u ovome, njima ni z džepa ni u džep, ovo je samo da nam se zamazu oči.
  I kada uopšte ističe koncesija? Postoji li klauzula da se ona produži? Ko je zadužen za održavanje puta? Ko je nadzor nad tim radovima? Da li je neko konsultovao ministarstvo saobraćaja po pitanju ukidanja putarine?
  Info za neupućene u opstini: predmetni putni pravac ima status regionalnog puta. Na državnim putevima u cg je zabranjeno naplacivanje putarine. Čitajte zakone malo!!!!

  14
  3
 3. Treba zamoliti braću Konavljane da nam otvore pravac kroz Papratno, pa će gospodin Koncesionar sam podići rampe za manje od godinu dana. Ovo nema nigdje da država zatvori stari putni pravac, a podrži gospodina Koncesionara koji je sve to na prevaru napravio.

  19
  5
 4. SNP je vodio ovaj cuveni posao sa bracom istomisljenicima za narod kroz SRPSTVO a za sebe u dzep..Svi su isti samo lopovluk borba za fotelje (pljacku) .4616

  23
  9
 5. Ukidanje putarine znaci i raskidanje koncesije.

  Jedino jeftino raskidanje moze biti pokrenuto zbog grubog kršenja Ugovora. S obzirom da kršenja ugovora nema, troškovi raskidanja će biti ogromni. Da li su opštine Trebinje i Herceg Novi spremne da isplaćuju nadoknadu za poslovni gubitak?

  Potencijalni penali koje bi trebalo isplatiti su veoma bliski cijeni polovine vrijednosti planirane obilaznice oko Herceg Novog

  22
  4
 6. Slazem se sa Mitrom opstona ofn.SNP koji je tada kao isada bio na vlasti poklonili su Bogapitaj kome koncesiju na taj put i 100 m uz put i hiljade kvadrata Kotobilja a ljudima su za bijedne pare platili parcele zemlje kuda je put prosao.Sramno.

  22
  7
 7. tako je braco hercegovci,samo naptijed.ova nasa dva grada treba da zive ko jedan.pa koga mi u okruzenju imamo blizeg od brace iz trebinja i okoline.zivjeli i jedni i drugi.

  34
  8
 8. Ja se nadam da ce ipak ovaj Bigovic neke stvari da dovede u red sto se primijeti i na rad u Skupstini nema vise one svadje i vulgarnosti.

  15
  14
 9. Ovaj Bigovic je pravi foteljas. Samo ga interesuje funkcija. Putuje vidim. Sto nisi poveo Micu.? Jeste platili iz svog dzepa i ovu turmeju?

  20
  20
 10. Da nije 1 april slucajno danas,poslije dugo dugo vremena jedna lijepa vijest pa i ako je u najavi,ne znam samo sto su trebinjci ukljuceni u ovu pricu kad oni ne naplacuju svoju dionicu puta vec se placa samo dionica petijevici-meljine!

  26
  5
 11. Ako se ne ubrza prelazak granice zbog policijske kontrole nema svrhe i da se ukine putarina jer niko više ne ide bez velike potrebe (svadbe ili sahrane) pa je šteta velika u oba grada

  24
  5
 12. Cinjenica je da mi imamo nestrucno i preglomaznu administraciju ista nije tu na osnovu strucnosti. Kako koja partija na vlast iza sebe ostavi svoje nesposobne aktiviste. I kako mozete od istih ocekivati da vode kvalitetno grad. Dovoljno je udjete u gradjanski biro pa videti buljuk sluzbenika koji ne rade nista nego se dosadjuju taj poso bi mogla voditi dva sluzbenika. Da ne idemo dalje.

  24
  7
 13. SNP i ovizi sadašnje Demokarte dali su beograđanima Univerzal itd koncesiju na taj put.Nema sada,uzimala-davala.Fino iskeširajte braću srbe,i oni će vam dati džadu bez ujma.

  30
  12
 14. Ovo su se Trebinjci naravno dosjetili. Nasima ne bi ni palo na pamet da nesto urade za svoj grad i narod.
  Trebinjcima iako mi nesto dragi nisu skidam kapu na svemu sto su uradili u poslednje vrijeme za razvoj svoga grada. Pametni ljudi ne cekaju nego delaju.

  43
  11

Ostavite komentar

*

code