Početna Društvo Ukinuta parking mjesta u Norveškoj ulici

Ukinuta parking mjesta u Norveškoj ulici

20

Nekoliko parking mjesta pri kraju Norveške ulice u Igalu, u blizini raskrsnice kod hotela Palmon Bay, je ukinuto zbog bezbjednosti i protoka saobraćaja. Postavljeni su metalni okviri koji oneomogućavaju parkiranje vozila.

U ovom dijelu ulice često je dolazilo do zastoja, posebno tokom ljetnje sezone, kada su gužve, jer nesavjesni vozači nisu vodili računa da tuda prolaze i teretna vozila.

Kako je za Radio Jadran kazao direktor preduzeća Parking servis, Miladin Vidaković, sada je veća bezbjednost pješaka i rasterećena je saobraćaj u uskom dijelu ove ulice.

– To je bila inicijativa Mjesne zajednice, jer tamo je generalno problem da vozilo prođe između zida i parkiranih automobila, pogotovo kad neko nepropisno parkira. Sad je u planu postavljanje urbanog mobilijara, kako bi se osigurala bezbjednost pješaka – objašnjava on.

Riječ je o trajnom rješenju, jer je taj dio ulice neuslovan za parkiranje, a za preduzeće, kako kaže Vidaković, nekoliko mjesta nisu toliko važna, koliko bezbjednost i normalan protok saobraćaja.

20 Komentari

 1. TREBA UKINUT PARKING SERVIS AKO JE IKADA I BIO ZAKONSKI FORMIRAN.TO JE JEDNA ORGANIZACIJA KOJA OD NAPLATE JAVNIH SAOBRACAJNICA ODUZIMA POVRSINU I PRETVARA JE U PARKINGE CIJOM NAPLATOM PUNI CRNE OPSTINSKE FONDOVE.A DA NE PRICAMO KOLIKO SVOJIM AKTIVNOSTIMA UGROZAVA BEZBEDNOST I PESAKA I VOZACA.A INACE SU IM LIKOVI KOJI NAPLACUJU PARKING KAO IZ PORODICE ADAMS.SVE TO TREBA RASTJERAT.

  4
  5
  • To jeste iscrtano jer su se parkirali kako ko hoce i bio je uzasan haos, pogotovo ljeti, zato je iscrtan parking ali je besplatan i nikome se ne naplacuje ni ljeti ni zimi

 2. Ukinite parking mjesta kod starog dom zdravlja. Svakodnevno se dešavaju neprijatne i opasne situacije vozačima. Pa nek zaposleni iz Čistoćei ostali, koji tu parkiraju vozila, protegnu noge. Roditelji djecu voza u školu, moraju da se vraćaju u rikverc, izlažući opasnosti djecu i sebe.

  28
  1
 3. A Toplu 1 niko da nacne kao temu, stajanje na ulici kod pekare, Novljanke, pa divlji parking kod penzionera, pa ko ugrabi, dobro je. Tamowje haos i zimi i ljeti.

  19
  1
 4. Rijesite parking na Toploj 2,zimi se ne moze prolaziti a u sezoni ce biti haosa!!!Jedno od najvecih naselja u gradu je zapusteno i lici na divlji zapad,vozila se parkiraju na sred ulice vec par godina,katastrofa!Ima li neko od nadleznih rjesenje ili i dalje u jos veci haos…

  42
  1
  • Zivim na Toploj 2, ne parkiram na ulici vec molim sve bogove da nadjem u nekoj sporednoj ulicici ( da sad ne otkrivam gdje), ali valjda prvo treba naci rijesenje za dodatna parking mjesta, pa tek onda zabraniti ova divlja (ako vozite normalno i saosjecajno mimiocete se bez problema..ako na toploj 2 poslije volija pa do idee i sl ukinu divlje parkiranje a ne naprave garazu na sprat, ima ljeti 20tak dana da parkiramo auto jedno na drugo–.sad ce ekolozi i ljubitelji zdravog zivota koji zive u svom svijetu…da kazu da idemo pjeske, da ne budemo razmazeni..ali brate ne vozim jer volim guzvu usput i stres za parking, vec zato sto valjda moram da bih dosao do zeljene destinacije…jbg, tu smo gdje smo, moramo prilagodjavati okolinu svojim potrebama i realnoscu a ne gadjati se filosofskim raspravama kao da zivimo na marsu.DAKLE PRVO RIJESENJE PROBLEMA PARKIRANJA.. GARAZE NA SPRAT GDJE GOD MOZE

   17
   2
 5. Dobar je pocetak, ali nije dovoljno, treba se zabraniti od pocetka parka, kod uglu sa skojevska ulice, jer nije predvidjeno za autobuse, kamioni, itd jer uvjek dolazi do zastoja. Za 5/6 parking mesta nije vredno da se ogrebaju auta, previse je usko.

  17
  2
 6. Ae tu si mogo samo kroz žbun da prođeš da bi izašao iz auta i naravno narod parkira kako mu uslov nalaže
  Mada složit će mo se ima bisera koji PISTU da mu daš ostavio bi AUTO na sredinu što je pokazatelj karaktera osobe,a takvih nije malo.

  22
  1
 7. Mozda nisu tebi tih nekoliko mjesta vazna al je vazno nama ljeti jer moramo nerado tu parkirati sto placamo mjesecno parking a nemamo dje parkirat,a sad nemozemo ni tu a uzimate pare

  11
  18
   • Moraće puno da šeta…Parking servis izda 200 preplatnih karata za 50 mjesta,uzmu pare,”pozajme “opštini a drugi dio stave pod kamatom,a mi sa preplatnom kao”vjeverice”…

    10
    • Nisi shvatio poentu,lično sam dosta puta ostavio AUTO na tom dijelu.
     Ako se parkira valjano ima prostora dovoljno da prođe i teretno vozilo ali šta će mo sa onim nekim karakterima…
     A složiću se sa jednim komentarom tu,ima tu i lijepih BAŠTICA koje bi valjalo prokopati i napraviti parking….nego šteta rušiti…svoje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code