Ukoliko vidite nepravilnosti na moru prijavite na 129

Ukoliko vidite nepravilnosti na moru prijavite na 129

2591
7
Podijeli

U Upravi pomorske sigurnosti Bar u funkciji je broj telefona 129 na koji građani mogu besplatno prijaviti sve nepravilnosti na moru, saopštio je radiju Tivat njen direktor, Safet Kočan.

Iz Uprave su pozvali građane da prijave ekološke incidente, prebrzu vožnju, odnosno divljanje glisera i skutera na moru, kao i drugih plovnih objekata koji se ne pridržavaju zakonskih propisa.

Picerija i restoran

“Poseban apel upućen je za prijavu zloupotrebe prilikom lova ribe, bacanje dinamita i uništavanja podmorja”, rekao je Kočan.

On je naveo da će odmah po prijemu prijave operateri Uprave obavijestiti inspekciju bezbjednosti plovidbe na moru lučkih kapetanija i Plovnu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koji će istog trenutka postupiti po instrukcijama i naredbama Uprave.

“Uprava pomorske sigurnosti ne vodi istrage niti se bavi operativnim radom, jer je to nadležnost MUP-a, ali, zbog posjedovanja tehnike i ljudstva može da pomogne u otkrivanju i lociranju plovnih objekata na moru i o tome obavjeste Plovnu jedinicu MUP-a”, objasnio je Kočan.

Radi suzbijanja krivolova i dinamitaša, Uprava  sarađuje sa Ministarstvom poljoprivrede.

7 Komentari

 1. @Jovane,zbog čega podmećeš kliopove demokratama?Misliš da je lako doći na posao i preuzeti funkcije,a pojma o poslu nemati? Misliš li da je lako raspisati konkurs i ubjediti petočlanu partijsku komisiju da tvoj čovjek prođe?Milsiš li da je lako trpjeti kritike Bečića,koliko je truda uložio da napravi demokrate jer nije mogao biti na čelu SNP-a.,a ovamo mu vele da mu je partija mješavina snp-ovaca i jehonovih svjedoka.Vidiš koji su to stresovi.Zato te molim da trivijalne stvari oko buke,trkališta po šetalištu,ostaviš za zimku sezonu…
  2  1
 2. A kome da prijavim zastiru od BUKE u Igalu kad Opštinska komunalna policija ne radi svoj posao,a redovno platu primaju.
  Zastitu od buke i saobraćaj po šetalištu nije u stanju ova vlast da sprovede.
  Kako naprijed?
  13  4

Ostavite komentar

*

code