Ukrajinski avion gasi kod Vidovog vrha, na Luštici stabilno

Ukrajinski avion gasi kod Vidovog vrha, na Luštici stabilno

1
Podijeli

Požar iznad Sutorine ovog jutra spušta se od Vidovog vrha ka naselju Konjevići, potvrdili su nam dežurni u Vatrogasnoj jedinici. Međutim, vatra još uvijek ne prijeti ni ljudstvu niti imanjima.

Ukrajinski avion imao je jutros par intervencija iznad Sutorine, a operativan će biti i švajcarski helikopter.

Picerija i restoran

Ipak, hercegnovski vatrogasci nadaju se da će u pomoć ponovo doći hrvatski kanaderi, koji  su, kako kažu, bili najefikasniji tokom jučerašnjeg dana. Zvanične potvrde još nema.
Kad je riječ o Luštici, situacija je jutros stabilna, javljaju iz lokalne uprave. Na potezu od Obosnika prema Tićima i Mrkovima više je manjih požara, gdje je teren nepristupačan, ali se za sada kontrolišu.
Požar u borovoj šumi u Brgulima, koji je buknuo u jutarnjim časovima, uspješno je lokalizovan. Nakon nekoliko dramatičnih dana, od požara u selu Zabrđe za sada je samo dim, kao i na Ponti Vesla.

Kako saopštavaju iz lokalne uprave, švajcarski helikopter gasiće danas na Solilima.

1 komentar

  1. Hrvatima jedno veliko hvala! Ti kanaderi (i iskusni piloti) su se najbolje pokazali. More na primorju, Skadarsko jezero za PG i okolinu, ukratko, to je ono što nam treba. Dva takva, i da više ne moljakamo za pomoć. Uvijek se mogu rentirati, ako kod nas nemaju sta da rade. Btw, hrvatski kanaderi danas gase iznad Konavala.

Ostavite komentar

*

code