Početna Turizam Ukrupnjavanje različitih vidova smještaja – budućnost pozicioniranja na globalnom turističkom tržištu

Ukrupnjavanje različitih vidova smještaja – budućnost pozicioniranja na globalnom turističkom tržištu

4

Klasteri privatnog smještaja, turističkih agencija i hotelijera, odnosno objedinjavanje  ponude turističke privrede Herceg Novog u periodu van sezone  doveo bi do unikatnog produkta i boljeg plasmana na tržištu. Zato u TO Herceg Novi planiraju njihovo osnivanje:

– Želimo sve da spojimo u jedan klaster, da izložimo kompletnu ponudu turističke privrede Herceg Novog u periodu van sezone, da gost koji dođe u aprilu 7 dana ima bar 5  aktivnosti, što znači da mu sigurno neće biti dosadno. Pored ostalog, biće osmišljeni obilazak okolnih gradova, razni događaji – objašnjava Obradović.

Picerija i restoran

Da bi unaprijedila strategiju razvoja turitičke privrede u Herceg Novom, lokalna TO sarađuje sa Fakultetom za menadžment iz Meljina, odnosno katedrom za turizam.

Prodekan za nastavu dr Ivo Županović predlaže stvaranje difuznih i integralnih hotela, koji već postoje u Hrvatskoj i Srbiji.

– Izmjenom zakona iz 2017. godine zahvaćen je model integralnih hotela, ali ne i model difuznih hotela, koji znači ukrupnjavanje i objedinjavanje privatnog smještaja u starim gradovima, odnosno u urbanim jezgrima i integralne hotele u stambenim jedinicama van urbanih jezgara – objašnjava on.

Time bi se postigla veća transparentnost na inostranim tržištima, a smanjuju se troškovi marketinga. Pored toga, promijenila bi se struktura privatnog smještaja, istakao je Županović.

Čitav proces tehnički je lako izvodljiv pomoću turističke kartice koju je TO HN u septembru plasirala, a koja obijedinjuje proizvode koje Herceg Novi kao destinacija nudi gostima.

Županović smatra da je dobar potez lokalne TO insistiranje na ukrupnjavanju različitih vidova smještaja i distributivnih kanala, jer to predstavlja budućnost pozicioniranja destinacije na globalnom turističkom tržištu.

4 Komentari

 1. Tako je!
  Grad nikada, ali nikada nije bio prljaviji.
  Ovo je bukvalno zavjera vlasti protiv grada.
  Direktor čistoće izjavljuje da se grad redovno pere.
  A par puta prošao kamion sa mlazom kao manja slavina, da nam zamažu oči.
  Pere se kad padne kiša.
  Smrdi grad ljeti na 30 m od svakog kontejnera.
  Prvo to,riješite,pa trotoare, pa pričajte o nekom dovođenju gostiju.
  A sve bi koštalo manje, nego što ste dali popovima i mijenjali natpise po tablama.

  11
  2
  • Sve bi to manje kostalo da nije upropasten grad od 1992. pa na ovamo. To je zavjera vlasti a ne popovi i cirilica. Iz ovog tvog komentara samo zakljucujem da si pripadnik bivse vlasti koja je unistila privredu grada i napravila tolika dugovanja javnoj upravi da se to granici sa zlocinom. A sada smetaju Komunalna preduzeca u koja niko nije ozbiljno ulagao u zadnih 20 godina! Nisam siguran u uspjeh i aktuelne vlasti ali znam da je godina dana malo za rjesavanje nagomilanih problema. I naravno, krivicne prijave protiv svakoga ko je ostetio opstinu jer to na kraju moramo mi da platimo.

   1
   1
 2. P R V O K A N A L I Z A C I J A A A A A !!!! Nemojte nas maltretirati sa glupostima i turizmom bez kanalizacije ,7 godine se radi a ni sledeće neće proraditi,jedino ako ne pitamo đurovićku ona je već otvara 2 godine

  12
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code