Početna Društvo ULICA DANICE TOMAŠEVIĆA: KADA VODA CURI, A MAJSTORA NEMA

ULICA DANICE TOMAŠEVIĆA: KADA VODA CURI, A MAJSTORA NEMA

0

Već tri mjeseca na početku skalina Danice Tomašević, pedesetak metara prije zgrade Opštine, voda nekontrolisano otiče.

Zbog neblagovremenog djelovanja nadležnih počela je da se stvara i mahovina. Tako tvrdi jedna od stanarki obližnjih kuća, Persa Grbić, koja, kako nam je rekla, ne zna više kome da se obrati da bi se problem riješio.
– Zvala sam sve, Vodovod i Komunalnu policiju, međutim, ništa se nije uradilo. Dođu, obiđu, vide i odu. Voda otiče ima sigurno tri mjeseca. Ne znam više šta da radim. Skupo plaćamo Konavlima, a tolika slatka voda otiče i “baca” se, ali izgleda nikoga nije briga i to je greota. Dođite i uvjerite se sami, poručuje Grbićka.
Da je dio skalina pod vodom, uvjerili smo se, nije bio problem. Ipak, sa druge strane načelnik Komunalne policije demantuje ovakve tvrdnje, dodajući da je problem evidentiran oko Nove godine i da su tehničke službe Vodovoda i kanalizacije d.o.o. već jednom sanirale kvar.
– Najprije smo mislili da je riječ o oticanju vode iz bašte u slučaju da je bila prenatopljena. Međutim, ustanovili smo da je riječ o kvaru na vodovodnoj cijevi, koja se vjerovatno desila usljed promjena temperature. Variranje od niskih, ispod nule, do viših, 15-20 stepeni iznad nule, uslovili su pucanje cijevi. Voda je oticala na jednom mjestu i to je bilo sanirano. Međutim, cijev je ponovo pukla na drugom mjestu, u blizini prvog kvara, pojašnjava Bijelić.
On je, ipak, juče pozvao tehničkog direktora Vodovoda, Mića Stojanovića i kazao mu da voda otiče na istom mjestu. Izdali su nalog za sanaciju, a kvar bi trebalo da bude saniran u ponedjeljak ujutru, obećao je Bijelić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code