Umanjen plan nabavki u Opštini Herceg Novi za 1,3 miliona eura

Umanjen plan nabavki u Opštini Herceg Novi za 1,3 miliona eura

8
Podijeli

Plan javnih nabavki lokalne uprave za 2018. godinu „pretrpio“ je petu izmjenu u odnosu na prvobitni, donesen 26.12.2017, a drugi u posljednjih deset dana. Ukupna vrijednost prvog plana, iz decembra prošle godine, bila je predviđena na 3,770.700 eura, dok, kako se navodi u posljednjem, petom, ona iznosi 2,448.700 eura. To znači da je u odnosu na prvobitni iz decembra prošle godine, Plan do sada umanjen za 1,332.000 eura.

Izmjena u posljednjem Planu javnih nabavki napravljena je u tabeli za robe, kojoj su „dodate“ dvije stavke, ukupne vrijednosti 640 hiljada eura. Riječ je o nabavci opreme za televizijsko emitovanje i proizvodnju programa buduće RTV Herceg Novi, čija je procijenjena vrijednist 140 hiljada eura.

Picerija i restoran

Osim toga, na teret budžeta lokalne uprave, odnosno poreskih obveznika ići će i nabavka (polu) podzemnih kontejnera, čija je procijenjena vrijednost 500 hiljada eura. Nabavku polupodzemnih kontejnera finansiraće Opština.

Sa druge strane, prvobitni Plan iz decembra prošle godine do sada, pretrpio je niz izmjena budući da neki od najavljenih projekata neće biti realizovani u ovoj godini, a „istisnute“ su i neke sitne nabavke, koje nijesu bile prioritet.

Tako je, recimo, umanjeno učešće lokalne uprave u izgradnji Autobusake stanice sa prvobitno procijenjenih 400 na 50 hiljada eura, „ukinuto“ je infrastrukturno opremanje MZ Kumbor i Đenovići procijenjeno na 300 hiljada eura, smanjeni su izdaci za postavljanje spomen obilježja sa 50 na 8 hiljada eura, uvršteno je uređenje vidikovaca u Njivicama, Luštici i Kamenom procijenjene vrijednosti 15 hiljada eura, uvrštena je izgradnja sportskih terena, otvorenih vježbališta i dječijih igrališta procijenjene vrijednosti 55 hiljada eura. Posljednjim Planom za sanaciju stepeništa biće opredijeljeno 30 hiljada eura, a za rekonstrukciju autobuskih stajališta 3 hiljade.

Plan javnih nabavki za 2019. trebalo bi da bude usvojen na Skupštini do kraja godine.

8 Komentari

 1. Postoji priča kako je jedan zidar gradio kuću bez vrata i prozora. Kada su ga ljudi pitali šta je sa vratima i prozorima on je odgovorio da će se zidovi otvoriti tamo gdje bude potrebno. Kada čitam o planovima i rebalansima planova lokalne i državne uprave uvjek se prisjetim ovog zidara. Ne znam zbog čega.

 2. Ako svedu broj ,,radnika” u svom opštinskim javnim preduzećima, i u samoj Opštini, na broj koji je zaista potreban, ne bi morali ništa da smanjuju plan nabavki. Naprotiv, udvostručili bi mogućnosti. Ali, izgleda da to niko ne povezuje jedno s drugim.Biće bolje…

 3. Meni je potpuno nejasno šta ovdje znači “učešće opštine u izgradnji Autobuske stranice”.
  Otkud to u planu javnih nabavki?
  Šta se to naručuje? Učešće opštine?
  Zar ne treba da prvo skupština izglasa odluku da će se graditi autobuska po sistemu javno privatnog partnerstva, i odredi model, pa tek onda da se raspiše tender za izbor strateškog partnera za zajedničku izgradnju?
  I ko je to i na osnovu čega odlučio koliko će biti učešće učešće?
  Zar je neko naručio projekat izgradnje, dobio potrebne saglasnosti, itd.

  12
  1
 4. Naravno da se mora smanjiti sve da bi se imalo za plate posto se i kurta i murta politicki zaposlio u Opstini ili Opstinskim sluzbama.
  Nikad vise

  21
  2
 5. Ova vlast je potpuno odnarođena. Pa može li iko normalan shvatiti zašto se to na silu gura uvođenje RTV Herceg Novi ( ne dozvoljava se ni da se čuje glas naroda o ovoj, najblaže rečeno bestidnoj, ideji trošenja narodnih para) , a ukida infrastrukturno opremanje MZ Kumbor i Đenovići ( ne živim tamo, ali se solidarišem sa tim ljudima)!? Baš me interesuje koji će to odbornici glasati za ovakav plan nabavki.

  19
  2

Ostavite komentar

*

code