Početna Naslovna Umjesto Hotela “Adria” u Igalu Hotel “Play”

Umjesto Hotela “Adria” u Igalu Hotel “Play”

15

Početkom juna u sklopu SC Igalo trebalo bi da posluje Hotel “Play”, umjesto dosadašnjeg “Adria”.

Prevashodno, kao i do sada, biće odmorište sportskih ekipa koje će dolaziti na pripreme i koristiti terene SC, mada će smještaj biti moguć i za individualne turiste. Osim krečenja i sitnih popravki u objektu, drugih investicija neće biti, kaže za Radio Jadran, v.d. direktor SC Igalo, Radovan Ralević:

Picerija i restoran

„Nadamo se da će hotel biti otvoren i prije juna, jer imamo dosta upita raznih ekipa sa kojima pregovaramo. Završavamo ateste, kategorizaciju i marketinški dio. Pušteni su struja i voda, a uskoro krećemo i sa javnim nabavkama za restoran (sitni inventar), kao i izradom reklame. Postojeće stanje u objektu je jako dobro, što je olakšavajuća okolnost, jer neće biti neophodna veća ulaganja“, kaže Ralević.

Nakon predsjedničkih izbora, biće raspisani oglasi za zapošljavanje radnika, njih između 10 – 12, koji će biti zaposleni na recepciji, kuhinji, restoranu, sobama :

„Idemo sa nekim minimalnim ulaganjima, kako bi se uštedjelo, uz pomoć već zaposlenih u SC, jer, zbog čitave prijašnje situacije oko raskida ugovora sa prošlim vlasnikom, malo je kasno za ozbiljniju organizaciju“, priznaje Ralević.

Prema njegovim očekivanjima, biće im odobrena dosadašnja kategorizacija od 3 zvjezdice. Cijene smještaja trebalo bi za pun pansion da se kreću od 24 – 35 eura.

„Ukoliko sezona bude dobra, moj je plan da hotel bude stalno otvoren, s tim što bismo veći dio radnika zapošljavali na određeno radno vrijeme. Po potrebi, na ugovor o djelu kada dođu veće ekipe. Svakako sam mišljenja da možemo da razvijamo zimski turizam. Veliki sam optimista, a nadam se i podršci lokalne samouprave i onih koji mogu da pomognu“, kazao je on.
Hotel raspolaže sa 30 dvokrevetnih i 5 jednokrevetnih soba (francuski ležaj).

Podsjetićemo, Opština Herceg Novi inicirala je sporazumni raskid ugovora sa ruskim zakupcem hotela, jer nije izmirivao obaveze, pa su mu dugovanja prema lokalnoj upravi dostigla nekoliko desetina hiljada eura. Angažovan je i vještak za procjenu imovine, odnosno onoga što je investitor uložio u opremanje i hotela i restorana. Budući da je procijenjeno da je iznos duga ekvivalentan njegovim ulaganjima, oprema je ostala u hotelu, a sa investitorom je rakinut ugovor.

Ruski investitor skoro godinu nije izmirivao obaveze zakupa, na što je bio obavezan Ugovorom iz 2012.godine. Te godine, nakon dva neuspješna, Opština je sklopila novi Ugovor o desetogodišnjem zakupu sa ruskom građevinsko-razvojnom korporacijom, koja je opremila 35 dvokreventih soba i restoran kapaciteta 200 sjedišta.

Izgradnja samog Sportskog centra trajala je nekoliko godina i koštala je 8 miliona eura.

Na godinu osiguran Sportski centar Igalo, hotel i restoran

Sportski centar Igalo zaštićen je jednogodišnjim Ugovorom o osiguranju, koji su potpisali, u ime Opštine Herceg Novi predsjednik Stevan Katić, a u ime osiguravajuće kuće UNIQA neživotno osiguranje AD Podgorica, izvršna direktorica Nela Belević.

Ukupna cijena ugovorene usluge iznosi 3.409,26 eura sa porezom, a Opština se obavezala da će ugovorene obaveze platiti u roku od 15 dana od prijema fakture, navedeno je u Ugovoru.
Od opasnosti od požara i poplava pokriveni su objekat Sportskog centra, hotel i restoran koji rade u sklopu Centra, zatim kancelarijski namještaj i oprema, sportska oprema, odnosno koševi sa konstrukcijama, rukometni golovi, teniske mreže, kao i ostala oprema i namještaj.

Od loma i drugih opasnosti osigurani su mašine i mašinski uređaji, električni uređanji i njihovo punjenje, aparati i instalacije.
Pored toga, kombinovanim osiguranjem pokriveni su elektrnski uređaji i računari, a od provalnih krađa i razbojništava pokretne stvari u Centru, hotelu i restoranu. Premija osiguranja pokriva i osiguranje stakala i ogledala od lomova, kao i porculanski sanitarni namještaj.

15 Komentari

 1. Francuski balkoni?Hotel NA moru bez terasa .21 vijek.Ovo prije lici NA zatvor.Bas ce zimi da pohrle gosti U njega pa da prosetaju magistralom!

  15
  7
 2. Svaka cast direktoru Radovanu Ralevicu da se pokrece i radi nesto na dobrobit cijelog nam grada i opstine za razliku od predhodnika koji su nase dobro izdali strancu i mislili da je to do tad najbolji poslovni poduhvat za mizernu mjesecnu rentu.
  Treba raditi i boriti se bas kao nas Radovan , zli jezici ce uvijek da zavide i da im bude krivo kad se nesto dobro radi.
  Samo naprijed bravo

  14
  17
 3. Toliko ružno arhitektonsko rješenje za jedan hotel.. Bolje da su u njega preselili opštinske službe

  Ajde da vidimo i taj konkurs, biće kao i za Rivijeru – za obične smrtinke samo robovske pozicije

  16
  5
 4. U gradu se juce pricalo da NL zaposljava sefa recepcije, PR menadzera i direktoricu marketinga… Demokrate 7 mjesta i SNP 4 mjesta. Sve bez konkursa.

  Sretno!

  38
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code