Početna Oko nas Budva Umjesto otvorenih diskoteka u Budvi za sada zelene i površine za ljubimce

Umjesto otvorenih diskoteka u Budvi za sada zelene i površine za ljubimce

1

Nakon što su zakupci privremenih lokacija ispod glavne gradske pošte u Budvi uklonili svoje objekte, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom počelo je pripremu projekta hortikulturnog i parkovskog uređenja novonastale površine.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, na površini od preko 3.000 m2, planirano je povezivanje pješačke komunikacije od “gornjeg” šetališta do Slovenske plaže, postavljanje parkovskih klupa, ozelenjavanje i obilježavanje “pet friendly” parkovske površine.

„Ovakvo rješenje treba da bude u funkciji lokalnog stanovništva i turista sve do kompletne rekonstrukcije šetališta Budva-Bečići, kojom će biti obuhvaćen kompletan potez najatraktivnije zone na budvanskoj rivijeri. Podsjećamo da međunarodni konkurs za uređenje šetališta treba da bude raspisan ove jeseni“, kazali su u Morskom dobru.

Radi kompletnog uređenja ovog prostora, u Morskom dobru apeluju na zakupce susjednih lokacija u zoni morskog dobra, da objekte, koji nijesu predviđeni Programom privremnih lokacija, uklone u što kraćem roku i na taj način izbjegnu aktiviranje garancija kod Morskog dobra.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code