Početna Društvo Stari željeznički tunel Meljine-Zelenika uređen za pješake

Stari željeznički tunel Meljine-Zelenika uređen za pješake

22

Uređenje starog željezničkog tunela koji povezuje Meljine i Zeleniku je pri kraju, a pješačka komunikacija trebalo bi da počne krajem sljedeće sedmice.

Adaptacija tunela počela je tačno prije mjesec, a radove izvodi kompanija „Asfalt-beton gradnja“. Ugovorom između lokalne uprave i izvođača bilo je precizirano da radovi traju 15 dana, međutim, nekoliko dana lošeg vremena, uz Vaskršnje praznike, prolongirali su posao:

Picerija i restoran

„Rasvjeta je postavljena i u funkciji je, a uz to asfaltirana je i pješačka staza.  Ostali su samo fini radovi, odnosno uređenje i „umivanje“ tunela. U planu nam je bilo i postavljanje nekih starih fotografija tunela na zidovima, jer je tako zamišljeno projektom, ali vidjećemo  da li će to biti realizovano sada, ili ćemo to ostaviti za kasnije“, kazao je kratko sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i zaštitu životne sredine, Aleksandar Kovačević.

Uređenje tunela podrazumijevalo je asfaltiranje dionice u dužini od cca 500m, čime su obuhvaćeni i prilazi tunelu sa obje strane, u dužini od 50m, kao i postavljanje javne rasvjete.

Vrijednost radova asfaltiranja je 21,7 hiljada eura sa PDV-om. Komunalno stambeno preduzeće bilo je zaduženo za elektro radove (javna rasvjeta i rasvjeta u tunelu) u vrijednosti od 13 hiljada eura. Garantni rok za radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

22 Komentari

 1. Samo kradete Izborove ideje,s niste kadro ni to učinjen kako Bog zapovijeda,ako je ovo završeno ja sam Nikola Tesla ,pa divno ste i hidro izolaciju uradili – E ne bilo nas kad smo ovakvi …

  10
  5
 2. Dok nije kasno, postaviti fizičku prepreku za automobile i motoriste!
  Čisto, da ne bi neko od pješaka stradao od bahatih vozača!

  19
  2
 3. Fali horizontalna i vertikalna signalizacija, uostalom kao na cijelom šetalištu jer se od automobila, kamiona i motora ne može prošetati…

  23
  1
 4. Rasvijeta juce tokom dana nije radila a mislim da je preko potrebno da radi i tokom dana jer je tunel dug i mracan i oopste nije prijatno proci kroz njega.

  26
  3
 5. Ovo je odlična ideja i inicijativa i zahvaljujem se onome ko se uopšte sjetio da to uradi. O detaljima se može pričati ali realnost je da je sada svima onima koji vole bicikl ili šetnju a živi u Zelenici život malo komforniji. Da ne pričamo da će i turistima tunel biti više nego zgodan.

  27
  1
 6. da li ste mogli da platite da se urade i ivičnjaci, ili će ovaj divni asfalt poslije nekoliko mjeseci biti uništen zbog nezavršenih ivica?

  25
  2
 7. Nevjerovatno na sto ovo lici za te velike pare , namazali asfalt ko Nutela na hleb a pored asfalta ostavili smet i kablove pa to je nemoguce a kazete necete slike starog tunela ne za sad necete nikad , sramote vase mazete oci narodu nikad gore nije bilo, pred tunelom morate imati svijetla i dozvoliti biciklistima da prodju , izbrojite koliko ljudi ce proci kroz tunel bolje da ste uradili put uz lalovinu a u tunel otvorili pijacu povrca i voca

  15
  16
  • Ne, nego atomsko sklonište. Ili ponovo voz, sve kroz tunel tamo-amo. Vazda li ima filosofa, majko božja…Voljela bih tebe vidjeti kako stojiš cijeli dan na onu promaju unutra i prodaješ voće i povrće, pa ti više ne bi naumpali ovakvi ,,predlozi”.

 8. Samo da huligani ne nagrde smecem. I da se postave info table , par slika iz proslosti zeljeznice. Dosta gradjana i nije znalo da ovaj tunel postoji.

  25
 9. Gospodine Kovačeviću,
  prije puštanja u promet morate angažovati komunalnu policiju (koja se samo vozika velikim brojem službenih auta ) da se uklone kokošinjci
  koji se nalaze pored šetališne staze u zaleđu privatnih kuća koje se bave turizmom.

  25
  5
 10. Da se čovjek nasmije šta se sve danas naziva završenim i uređenim

  S tim budžetom se mogao sanirati taj kanal i deponija šuta, nasuti zemlja i posaditi trava, sadnice i cvijeće.. mogle su se dodati klupe za odmor, kante za otpatke.. info table.

  Ali kažu, uređeno za pješake 😀 😀 😀

  31
  11
  • Postaviti ivičnjak, a onda gospodi pored čijih se dvorišta prolazi dodati po koja sadnica pitasfora, mimoze… Dobili su izlaz na šetalište…

   22
  • Nadam se da ne misliš da se to sadi i sije u tunelu. Ispred i iza ima smisla. Ali, to su sitnice, glavno je urađeno. Svaka čast za odličan posao. Ne treba smetnuti s uma da je, u svoje vrijeme, samo osvjetljanje drugog tunela, onog za auta, koštalo 170.000 maraka. U ovom poslu očigledno nije bilo ,,ugradnje”, inače bi koštalo, brat bratu, 100.000 eura!

   1
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code