UMJETNICI IZ KOREJE VEČERAS NA DANIMA MUZIKE

UMJETNICI IZ KOREJE VEČERAS NA DANIMA MUZIKE

129
0
Podijeli

BEOMJAE_KIMVeče kamerne muzike petog  dana 29. festivala Dani muzike u Herceg Novom, priirediće troje umetnika iz Južne Koreje – flautisti Bomdžae Kim i Hjun-džo Ro i pijanistkinja Hjo-rin Jun. Repertoar koncerta obuhvata djela Johana Sebastijana Baha, Fransisa Pulanka i Franca Doplera. Kao pozivnica za nastup mladih umjetnika, neka posluži i podatak da je flautista Bomdžae Kim koji je prošle godine prvi put učestvovao na Festivalu u okviru Podijuma mladih, upravo zbog blistavog prvog nastupa, pozvan da učestvuje i na ovogodišnjoj manifestaciji. Znatiželja mnogih posjetilaca koji žele da čuju kako savremeni muzičar izvodi muziku društva tako različitog od sadašnjeg, posebno kada je riječ o baroknim djelima, biće zadovoljena u punoj mjeri – obećavaju organizatori.

 

Koncert kamerne muzike počinje u 21 sat i trideset minuta u klimatizovanoj dvorani „Park“ kao i svi programi 29. Dana muzike. Pokrovitelji Festivala su Skupština opštine Herceg Novi i Ministarstvo kulture, a sponzor „Hunguest Hotel Sun Resort“.

Picerija i restoran

Serija od tri završna koncerta 29. festivala Dani muzike u Herceg Novom povjerena je od sjutra veče Gudačkom kvartetu „Prima vista“ kao rezidencijalnom ansamblu, koji će nastupiti samostalno, druge večeri s gitaristom Lučanom Pompilijem, a na završnom koncertu sa sopranistkinjom Sung Hi Park i pijanistom Borisom Kraljevićem. Poljski muzičari Kšištof Bzovka i Jozef Kolinek (prva i druga violina), Pjotr Novicki (viola) i Zbignjev Kšiminski (violončelo) doveli su (počev od 2003. godine) kvartet do posebnog statusa u organizacionoj strukturi u Varšavskoj kamernoj operi, a specijalizovani su za veoma širok repartoar od djela Hajdna, Mocarta, Betovena, Šuberta, Dvoržaka, Borodina i Šimanovskog, do salonske muzike 19. i 20.veka. Za prvi nastup u Herceg Novom pripremili su upravo muziku Johana Štrausa u kvartetskoj verziji, kao i transkripcije Rikardija, Ivanovića (Dunavski valovi), Džoplina i Geršvina, kao i jedno od najpoznatijih Mocartovih djela, Serenadu za gudače K.525, poznatu kao„Mala noćna muzika“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code