Početna Društvo Unaprijeđena saradnja Službe zaštite i spašavanja i vatrogasaca sa Luštice

Unaprijeđena saradnja Službe zaštite i spašavanja i vatrogasaca sa Luštice

0

vatrogasni dom hn 1Rukovodilac Službe zaštite i spašavanja Aleksandar Škobalj i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli, Stefan Kostić, postigli su sporazum o unaprjeđenju zajedničke saradnje i djelovanja na čitavoj teritoriji opštine Herceg Novi, uključujući i novski dio poluostrva Luštica.

– Saradnja sa opštinskom Službom zaštite i spašavanja je zaista dobra, bolja nego ranijih godina. Od dolaska novog rukovodstva, na čijem je čelu Aleksandar Škobalj, na Lušticu se gleda kao na Igalo, Toplu ili bilo koji dio Herceg Novog – dodao je Kostić.

Dobrovoljci iz Krtola već godinama redovno dolaze da pomognu kolegama iz Službe zaštite i spašavanja, posebno u ljetnjem periodu kada su požari najaktivniji. Organizovani su kao odjeljenje sa pet članova, na čijem čelu je komandir Jovan Kikanović.

– Bez vatrogasaca iz DVD Krtoli, naš posao na teritoriji Herceg Novog bio bi znatno otežan. Potrudićemo se da saradnju podignemo na veći nivo, tako što ćemo unaprijediti uslove njihovog rada kroz nabavku opreme i tehničku podršku – naglasio je Škobalj.

Opština Herceg Novi će pružiti finansijsku podršku Vatrogasnom društvu Krtoli, u iznosu od 9.600 eura tokom 2016. godine. Istaknut je i doprinos mnogih mještana Luštice, a posebno preduzetnika Bata Bogetića, koji u periodu požara vatrogascima ustupa cistijernu ili kamion.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code