Unaprijeđeni uslovi rada Privremenog skloništa za napuštene životinje Dizdarica

Unaprijeđeni uslovi rada Privremenog skloništa za napuštene životinje Dizdarica

8
Podijeli

Privremeno sklonište za napuštene životinje u Opštini Herceg Novi, organizovano je u sklopu DOO “Čistoća”, gdje je trenutno zbrinuto 110 jedinki pasa, različitih uzrasta i vrsta.

To preduzeće je radi što kvalitetnijih uslova za boravak napuštenih pasa u privremenom skloništu, preduzelo niz aktivnosti, saopšteno je iz „Čistoće“.

Picerija i restoran

Nabavljeno je novo vozilo (pick up marke: “Fiat”) koje će omogućiti humaniji i bezbjedniji transport prikupljenih pasa lutalica do Dizdarice. Ovo vozilo, namijenjeno isključivo za potrebe privremenog skloništa za napuštene životinje, nabavljeno je iz sredstava DOO “Čistoća” Herceg Novi.

S obzirom na povećan broj prikupljenih jedinki pasa tokom perioda ljetnje sezone, DOO “Čistoća” je proširila kapacitete privremenog skloništa na Dizdarici, i izgradila šest velikih boksova za smještaj pasa.

Objekti privremenog skloništa su uređeni, a započelo je i sa farbanje novih izgrađenih boksova i kućica za pse.

Takođe, nabavljen je materijal i u toku je izgradnja velike željezne konstrukcije koja će obezbijediti hladovinu za pse.

Veterinarska ambulanta je u potpunosti  opremljena i nabavljena su sva neophodna sredstva i oprema za akcije prikupljanja pasa. Zaposleni u privremenom skloništu su zaduženi sa novom uniformom.

Privremeno sklonište za napuštene životinje u Opštini Herceg Novi otvoreno je od 2009.godine, a akcije prikupljanja napuštenih pasa se odvijaju  u skladu sa godišnjim programom rada Društva i ukazanim potrebama.

8 Komentari

 1. Nabavljeno novo vozilo?A sto,da se nisu psi zalili na staro?Svasta,nego navratite malo do Kumbora,do Portonovog pa pokupite pse sto su vec odrasli u pomenutom zdanju.
  A takvo je bilo I stanje dok je bila kasarna,valjda psi prenose sa kolena na koleno gde mogu mirno borave I da se razmnozavaju…..
  Umesto staze slonova,imamo stazu pasa lutalica….

  7
  12
   • Hahaha,komsija Rade,stvarno ste duhoviti….
    Ovo nije bilo upuceno psima,a vi se nasli prozvanim,nego cistoci I njihovom trosenju novca na novo vozilo,a kukaju da su duzni radnicima prekovremene sate!!!!
    Nego vi I dalje djirajte sa rukama na guzici I nalazite se prozvanim sa zivotinjama….

    2
    2

Ostavite komentar

*

code