Početna Kultura Unaprijediti rad crnogorskih reditelja i producenata

Unaprijediti rad crnogorskih reditelja i producenata

1

U okviru Filmskog festivala Herceg Novi Montenegro film festivala predstavljeno je Udruženje producenata i reditelja Crne Gore.
Predsjednik UO Udruženja, reditelj Željko Sošić, predsjednik Udruženja, producent Ivan Đurović i član UO producent Nina Redžepagić ukazali su na značaj Udruženja i govorili o aktivnostima, koje su prije svega, usmjerene na promociju, razvoj i unapređenje djelatnost filmskih reditelja i producenata.

dav

“Neki od ciljeva Udruženja su i unapređenje položaja filma i kinematografije, ali i sistemski doprinos podizanju profesionalnog nivoa proizvodnje cjelokupne crnogorske kinematografije” 
- kazao je Željko Sošić.

Picerija i restoran

Nina Redžepagić je pozvala sve reditelje i producente koji ispunjavaju uslove predviđene Statutom da detaljne informacije o samom pristupu Udruženju nađu na web sajtu Udruženja www.ufpr.me.

“Pored ostalih aktivnosti, UFPRCG će u narednom period održati sastanke sa lokalnim samoupravama, ali i ostalim institucijama kako bi se crnogorskim produkcijama olakšali uslovi za snimanje u crnogorskim opštinama. Uskoro će svi članovi moći da prate i profile Udruženjana na društvenim mrežama i informišu se o svim aktivnostima i novostima” – kazao je Ivan Đurović.

UFPRCG će se predstaviti na filmskim festivalima u Sarajevu, Zagrebu, Trstu i Tirani.

Večeras će u organizaciji Filmskog centra Crne Gore i UFPRCG biti održan koktel u Gradskoj kafani Herceg Novi s početkom u 22:30 časova.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code