Početna Ekonomija Unaprijediti Registar boravka stranaca do 90 dana

Unaprijediti Registar boravka stranaca do 90 dana

0

Sistem Registra boravaka stranaca do 90 dana mora biti unaprijeđen radi povezivanja Registra sa Centralnim turističkim registrom, s obzirom da postoje nesinhronizovanosti među podacima iz dva registra.

Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Treba identifikovati probleme sa kojima se susrijeću lokalne turističke organizacije i izdavaoci privatnog smještaja prilikom primjene sistema, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja nakon prvog sastanka međuresorske Radne grupe za unaprijeđenje sistema Registra boravaka stranaca do 90 dana.

Dogovoreno je da u narednom periodu lokalne turističke organizacije dostave sugestije, nakon čega će Ministarstvo unutrašnjih poslova pristupiti analizi, na osnovu koje će se izraditi Projektni zadatak za izradu nove platforme”, precizirano je u saopštenju.

Sastanku u Ministarstvu ekologije i prostornog planiranja prisustvovali su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za statistiku – MONSTAT, Turističke organizacije Budva, Uprave policije i Uprave prihoda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code