UNESCO I OVE GODINE PODRŽAO KOTOR ART

UNESCO I OVE GODINE PODRŽAO KOTOR ART

0
Podijeli

kotor_art_logoNa inicijativu Ministarstva kulture Crne Gore, a uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO, međunarodni festival „Kotor Art”, i ove godine, dobio je pokroviteljstvo UNESCO, koje dodjeljuje generalni direktor.

 

“Zadovoljstvo mi je da primjetim da će različiti kulturni programi koji će se održati u Kotoru zbližiti umjetnike iz različitih zemalja kroz raznovrsne umjetničke forme. Kao i prethodnih godina, festival će služiti ne samo snaženju različitih formi umjetničkih izraza, već i promovisanju prirodno i kuturno – istorijskog područja Kotora, UNESCO mjesta svjetske baštine – rekla je donoseći odluku o pokroviteljstvu, generalna direktorka UNESCO, Irina Bokova, u pismu crnogorskom ministru kulture, prof. Branislavu Mićunoviću.

Picerija i restoran

“Kotor Art”, manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, od 2009. godine uživa pokroviteljstvo generalnog direktora UNESCO, koje predstavlja najveći oblik podrške koju Organizacija dodjeljuje, a odnosi se na aktivnosti od izuzetnog internacionalnog značaja.

Međunarodni festival „Kotor Art”, koji je već prepoznat kao značajna tačka kulturne mape regiona, održaće se tokom jula i avgusta ove godine i okupiti značajna imena nacionalne i međunarodne umjetničke scene.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code