Unija pomoraca: Kapetaniji u Kotoru neophodno još radnika, ali i sanacija zgrade

Unija pomoraca: Kapetaniji u Kotoru neophodno još radnika, ali i sanacija zgrade

2
Podijeli

U Lučkoj kapetaniji u Kotoru radi desetak zaposlenih, od kojih je kao šalterski radnik angažovana samo jedna osoba, a time i jedina koja je zadužena za rad sa klijentima. Zbog toga su na šalteru Kapetanije svakodnevno primjetne velike gužve i redovi, koji se protežu i van ustanove.

Kako je saopšteno iz Unije pomoraca, čiji su predstavnici posjetili kotorsku Kapetaniju, gužve i zastoji su neminovna pojava, jer Lučka u Kotoru izdaje i vodi brigu o nekoliko hiljada pomorskih knjižica (za svaku je potreban određeni broj sertifikata), a stara se i o brodovima, jahtama, voditeljima čamaca.

Picerija i restoran

Predstavnici Unije razgovarali su sa kapetanom Brunom Brkanovićem, koji zbog manjka zaposlenih, obavlja i po nekoliko funkcija u Kapetaniji.

– Na pitanje zašto ne preduzmu određene mjere da se trenutna situacija popravi i vrati u stanje od prije godinu, dobili smo obećanje od Lučkog kapetana da se radi na tome, te se poboljšanje očekuje uskoro zapošljavanjem dodatnog kadra – navodi se u saopštenju Unije pomoraca.

Tokom posjete evidentirano je i loše stanje i dotrajalost unutrašnjosti zgrade, što je čudno i neprihvatljivo s obzirom da je Kapetanija jedna od najlikvidnijih preduzeća na području Kotora, gdje pomorci, vlasnici čamaca, jahti, brodova  svakodnevno u vidu uplatnica prinesu ogromne svote novca, smatraju u Uniji.

Unija Pomoraca Crne Gore doniraće Lučkim kapetanijama u Kotoru i Baru kopir mašine, koje će biti smještene u hodnicima ispred šaltera, a služiće pomorcima koji su izostavili ili zaboravili kopirati neke od predmeta.

Na taj način bi se izbjegla situacija da pomorac nakon dužeg čekanja na šalteru bude vraćen zbog nepotpune dokumentacije.

Članovi Upravnog odbora Unije Pomoraca spremni su da pomognu u svim projektima koji će dovesti do poboljšanja efikasnosti rada službe Kapetanije.

2 Komentari

  1. POHVALE .LJIDI RADE U USLOVIMA GDJE ZGRADA NIJE OKRECENA UNUTRA 30 GODINA A POMORCI UPLACUJU SVAKODNEVNO MNOGO NOVCA ZA IZMISLJENE TAKSE I SVE OSTALO DA BI SE PUNILE GUZICE ADMINISTRACIJE U DRZAVNOJ UPRAVI (LEZACINI).PERSONAL JE UVIJEK NA USLUZI I VOLJNI DA POMOGNUJ JER RAZUMIJU STA JE POMORSKI KRUH JER SU DOSTINA NJIH PLOVILI .

Ostavite komentar

*

code