Početna Izdvojeno Uoči izbora u Novom: Hitno i jednoglasno utvrđen broj od 35 odbornika...

Uoči izbora u Novom: Hitno i jednoglasno utvrđen broj od 35 odbornika u Skupštini

9

Hercegnovski odbornici su po hitnom postupku, jednoglasno, sa 22 glasa, usvojili Odluku o utvrđivanju broja odbornika koji se biraju u Skupštini opštine Herceg Novi na predstojećim lokalnim izborima, pa će novi saziv činiti 35 umjesto dosadašnja 34 odbornika.

Aktom Ministarstva unutrašnjih poslova od 20.januara 2021.godine, utvrđeno je da je u birački spisak Opštine Herceg Novi za izbor odbornika upisano 25.521 birač  19.01.2021.godine.

Predsjednik OO DPS Herceg Novi, Slobodan Radović kazao je da je Klub odbornika DPS konstruktivna opozicija, što pokazuje uvijek kada je potrebno za važne tačke dati kvorum:

„Tako to radimo i danas i daćemo kvorum jer ova tačka proizilazi iz Zakona o izboru odbornika i poslanika, vezana je iskljkučivo za broj birača. U ovom trenutku Herceg Novi ima 25 i po hiljada birača i naravno da to samo po sebi proizvodi i 35 odbornika za sljedeće izbore- kazao je Radović, dodajući da će i dalje bitio potrebna većina sa 18 odbornika za  validno odlučivanje.

Pravni osnov za donošenje ove Odluke sadržan je u članu 3 Zakona o izboru odbornika i poslanika kojim je propisano da se u Skupštinu opštine bira 30 odbornika i još po jedan odbornik na svakih 5.000 birača.

Predsjednik SO, Nikola Samardžić je na početku kratke sjednice konstatovao ostavku odbornika DPS-a, Andrije Radmana, koga je zamijenio Sveto Baković.

9 Komentari

    • SD… Fanfani uvjek pametuje. Na sledecim opstinskim izborima broj od 350 necete preci, jer nijeste ispostovali svoje glasace.

      8
      3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code