UOČI VANREDNE SKUPŠTINE O SKRAĆENJU MANDATA ODBORNICIMA: VEČERAS PADA DOGOVOR SNP-A I...

UOČI VANREDNE SKUPŠTINE O SKRAĆENJU MANDATA ODBORNICIMA: VEČERAS PADA DOGOVOR SNP-A I KOALICJE

111
0
Podijeli

Sve dok ne dođe do glasanja o inicijativi kluba odbornika DPS-a da se mandat odbornicima hercegnovskog parlamenta skrati, neće se znati ishod 4. vanredne sjednice, koja je zakazana za sjutra u 11 h.

I pored dogovora na skupštinskom kolegijumu prije sedam dana da se sjednica Skupštine održi i deklarativnog izjašnjavanja svih predsjednika Klubova odbonika, osim Kluba odbornika SNP Hreceg Novi da jesu za raspuštanje parlamenta, neizvjesnost je itekako prisutna.
U PZP-u o tome će odlučivati večeras na Odboru, pa se još ništa ne zna, sve je moguće i sve su opcije otvorene – kaže nam jedan njihov član.
– Ali nešto mora da se dogodi, jer je stanje u lokalnoj samoupravi kao i u javnim preduzećima i u koaliciji neizdrživo – smatra naš sagovornik. Osim toga, nakon kolegijumaodbornik PZP-a Miloš Bigović bio je jasan – da su vanredni izbori neminovnost i za to okrivio „četvorku” isključenu iz SNP-a.
Predsjednik OO SNP-a, Obrad Gojković na putu ka Podgorici na premijerski sat, gdje se sprema da postavi pitanja o privatizaciji Instituta Dr Simo Milošević i Jadranskog brodogradilišta Bijela, kaže za Radio Jadran, da će konačna odluka biti donešena takođe večeras na OO partije. Nakon toga biće razgovora i sa predstavnicma koalicije, tako da će konačna odluka ovog dijela vladajuće koalicije o tome hoće li doći na Skupštinu i kako će se izjasniti njihovi odbornici uslijediti noćas.
– SNP u Herceg Novom ima svoju politiku i ona nije odraz slučajnosti, sve je u interesu grada i najvažnije su one odluke koje se donose u Novom – kratko je Gojković prokomentarisao špekulacije o navodnoj preporuci vrha partije da se ne izlazi na izbore, nego da se ipak uspostavi funkcionisnje koalicje, u šta se uzda i „četvorka”.
Na drugoj strani, u opoziciji je sve jasno i toliko puta ponovljeno – samo prijevremeni izbori Herceg Novi mogu da spasu od loše vlasti i propadanja. Tako misle i u Novskoj listi, mada kako Radio Jadran saznaje, njen odbornik Miloš Konjević moguće sjutra i ne dođe na vanredno zasjedanje zbog zdravstvenih problema.
Ako se sjutra većinom glasova usvoji predlog za raspuštanjem Skupštine, novo premjeravanje snaga na političkoj sceni grada pod Orjenom moglo bi biti sredinom oktobra.
Po Zakonu o izboru odbornika i poslanika u članu 14. od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora za odbornike i poslanike ne može proteći manje od 60 dana ni više od 90.
Potvrđivanje mandata novom sastavu odbornika mora se obaviti u roku od 15 dana od dana održavanja izbora.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code