Početna Društvo Upis brucoša na Univerzitet Crne Gore e-poštom, a na UDG moguć i...

Upis brucoša na Univerzitet Crne Gore e-poštom, a na UDG moguć i dolaskom u zgradu

0

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je konkurs za upis brucoša na prvu godinu osnovnih akademskih studija za 2020/21.

Foto: Pexels

“Imajući u vidu aktuelnu situaciju i mjere koje se preduzimaju radi prevencije i sprečavanja širenja COVID-19, u skladu sa važećim naredbama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Univerzitet Crne Gore organizuje isključivo elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs, uz obavezu slanja originalnih dokumenata isključivo putem pošte”, saopšteno je iz UCG.

Pravo prijave na konkurs za upis na studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

O proceduri i dokumentaciji koja je neophodna za upis pročitajte na:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/81814-konkurs-za-upis-studenata-u-prvu-godinu-osnovnih-studija-univerziteta-crne-gore-za-studijsku-2020-2021-godinu

Upis na fakultetske jedinice Univerziteta Donja Gorica počinje u utorak, 30. juna i trajaće do četvrtka, 2. Jula u zgradi Univerziteta ili elektronskim putem.

Dokumentacija za upis u I godinu studija se može podnositi na dva načina: fizičkim dolaskom u zgradu UDG, gdje su obezbijeđeni svi uslovi u skladu sa preporukama IJZ i mjerama NKT, a za kandidate i kandidatkinje koji ne mogu doći u zgradu omogućeno je podnošenje dokumentacije elektronskim putem.

Prilikom upisa, pored potrebnih dokumenata, kadidati i kandidatkinje su u obavezi da popune prijavni formular (formular za bodovanje). Bez obzira na način upisa, svi kandidati i kandidatkinje mogu popuniti prijavni formular elektronskim putem, i mogu ga naći na linku: https://www.udg.edu.me/za-buduce-studente/upis.

Kako se navodi u konursu, kandidati i kandidatkinje koji dolaze u zgradu da predaju dokumentaciju, ukoliko ne popune prijavni formular elektronskim putem, mogu ga odštampati i ručno popuniti. Formular kao i ostale informacije mogu se naći na sajtu (https://www.udg.edu.me/download/za-buduce-studente-57).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code