UPLATA 3,2 MILIONA OPŠTINI HERCEG NOVI

UPLATA 3,2 MILIONA OPŠTINI HERCEG NOVI

79
0
Podijeli

Opstina HNOpština Herceg Novi imaće do sjutra na svom računu 3.260.552 eura koja će joj biti uplaćena na osnovu ugovora koji je potipisan sa Vladom Crne Gore.
– Danas smo potpisali sporazum, uputili ga Vladi i očekujemo najkasnije sjutra sredstva kojim ćemo izmiriti obaveze koje opština Herceg Novi ima prema državi na osnovu poreza i doprinosa koji nisu bili uplaćivani u 2011. godini u iznosu od 2 miliona 53 hiljade eura – rekao nam je načelnik za finansije u lokalnoj samoupravi Rade Božović.
Sporazumom o finansijskoj podršci opštini Herceg Novi kako je nazvan ugovor između Vlade i Herceg Novog, automatski je raskinut prijašnji ugovor o reprogramu duga ove opštine koji je prethodno bio dogovoren i kojim je lokalna samouprava bila obavezna da u mjesečenim ratama od po 160.000 eura plaća zaostala dugovanja na osnovu poreza i doprinosa do decembra 2013.

– Bilo bi dobro da je i taj ugovor ostao na snazi jer bi to za opštinu bilo bolje, tako da bi više od ovih 3,2 miliona eura mogli usmjeriti na infrastrukturu grada, ali bitno je da ćemo sredstva ipak dobiti – kazao je Božović. Vlada je jasno naznačila da za infrastrukturne projekte treba izdvojiti 760,5 hiljada eura, a Božović napominje da će od toga 535.000 biti odmah uplaćeno NLB banci na osnovu kratkoročnog kredita kod ove banke koja je uplatila Novom Prvobrocu za otkup zemljišta u Nemiloj na kome će se graditi fabrika za preradu otpadnih voda – pojasnio je Božović. Od ostalih sredstva biće namirena određena dugovanja koja su se stvorila zbog započetih drugih infrastrukturnih projekata u opštini rekao je Božović. On je negirao da će bilo koji dio od 3,2 milona eura biti usmjeren JP Vodovod i kanalizacija zbog duga za struju koji ovo preduzeće ima prema EPCG.
Božović je dodao i da će sredstva biti na računu opštine, te da će ih oni odmah preusmjeriti onako kako je to i dogovoreno sa Vladom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code