Početna Turizam Upoznajte retrasiranu stazu od Orjenskog sedla do Vratla

Upoznajte retrasiranu stazu od Orjenskog sedla do Vratla

0

Promotivni obilazak retrasirane i poboljšane staze koja, prateći obod centralnog grebena, spaja Orjensko sedlo i Vratlo, u organizaciji PK Subra, biće održan u subotu, 1. decembra.

Detalj sa staze

Okupljanje učesnika predviđeno je na Vrbanju (1009mnv) u 9 časova, odakle se organozovano, u pratnji vodiča, izlazi do Orjenskog sedla (1600mnv). Sa Sedla se kreće ka Vratlu, uz usputni obilazak vrhova-vidikovaca Borove glave i Bibire.

Do planinarskog doma “Za Vratlom” stiže se između 15 i 16 časova, gdje je, prema planu organizatora, predviđeno noćenje i druženje.

Povratak na Vrbanj je u nedjelju u 9 časova, planinarskom turom u pratnji vodiča, ali bržom i lakšom trasom, preko Vučijeg dola. Planirano dolazak na Vrbanj je oko 13 časova.

Prema riječima organizatora, tura je pogodna za prosječne planinare, a vođenje je besplatno. Potrebna je uobičajena oprema za planinarenje i čeona lampa. Stvari koje nisu potrebne za samu turu mogu se ostaviti na raskrsnici kod sela Kameno u 8:30, odakle će ih organizator transportovati do Vratla.

Obavezna je prijava na e-mail subra@t-com.me do četvrtka u 19h. Smještaj u domu je po redovnom cjenovniku. Ishrana je iz ranca (a može se dogovoriti usluga prehrane). Učešće je na sopstvenu odgovornost.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code