Početna Društvo Upozorenje: Povećan rizik od požara

Upozorenje: Povećan rizik od požara

2

Centralni i primorski dio Crne Gore od danas do 4. avgusta biće pod povećanim rizikom od požara, upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su kazali, situaciju na području Podgorice i Danilovgrada može dodatno pogoršati jak vjetar koji se očekuje tokom noći između petka i subote.

Iz Direktorata su apelovali na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom i da odgovornim odnosom doprinesu da se pojava požara svede na minimum ili u potpunosti eliminiše.

Svi nadležni iz sistema zaštite i spasavanja treba da podignu nivo operativne spremnosti, a biće i pojačan nadzor svih inspekcijskih službi na lokalnom i državnom nivou.

Posebno će biti pojačana aktivnost Uprave policije u preventivnom djelovanju na područjima sa povećanim požarnim rizikom, a ukoliko se ukaže potreba i u identifikovanju i procesuiranju eventualnih počinilaca izazivanja požara na otvorenom prostoru.

Iz Direktorata su rekli da su državni i lokalni organi spremni da sve svoje resurse stave u funkciju zaštite i spasavanja materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine.

“Jednako tako, iskazuju odlučnost da, u skladu sa zakonskom procedurom, procesuiraju sve one koji na bilo koji način ugroze bezbjednost i imovinu građana”, naveli su iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

2 Komentari

  1. Sta je sa pozarom u Kotoru od 13 Jula jer se jos izvidja , jos se ne zna ko je podjelio baklje ? kako se uslo na tvrdjavu ako su zakljucana vrata ? i ko je ne legalno okupio veci broj ljudi od dozvoljenog ?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code