Upozorenje: Sjutra vremenske neprilike, nadležne službe u pripravnosti

Upozorenje: Sjutra vremenske neprilike, nadležne službe u pripravnosti

2
Podijeli

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih vremenskih neprilika u Crnoj Gori.

Ilustracija

“Najavljene meteorološke aktivnosti potencijano mogu dovesti do pojave kratkotrajno jake kiše, često sa gradom i naglim kratkotrajnim prilivom obilnije količine vode, te kratkotrajnih olujno-vrložnih vjetrova sa burnim atmosferskim električnim praženjenjima”, navodi se u saopštenju.

Picerija i restoran

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spasavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

“U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika”, saopšteno je iz Direktorata.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju najavljuju sjutra u Crnoj Gori promjenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code