UPOZORENJE: STIŽE CIKLON, TOKOM NOĆI OBILNE PADAVINE U BOKI

UPOZORENJE: STIŽE CIKLON, TOKOM NOĆI OBILNE PADAVINE U BOKI

209
0
Podijeli

Ciklon Melisa u Zadru Foto: Filip Brala/PIXSELL dnevnik.hrNevrijeme sa obilnim padavinama i jakim udarima južnog vjetra zahvatiće u drugom dijelu dana Crnu Goru, ali i zemlje regiona.

Zbog toga je u Crnoj Gori na snazi tzv. narandžasti alarm kao upozorenje na dolazak ciklona. Ipak, najveći udar ciklona očekuje se u Hrvatskoj gdje je već na snazi crveni alarm.
Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, periferija ciklona zahvatiće našu zemlju tokom noći, pa će obilnijih padavina biti na području Boke, primorja i u centralnim predjelima, ali ipak ne kao u zemljama okruženja. Intenzivniji grmljavinski procesi očekuju se od 22 h i tokom noći, a padavine će se nastaviti toko sjutrašnjeg dana.
U hercegnovskoj Službi spasavanja, JP Stambeno komunalno ali i hercegnovskoj luci spremni su za eventualne nepogode. Načelnik Službe spasavanja, Branko Mitrović kazao nam je da još nijesu dobili nikakvo zvanično obavještenje o nevremenu, te da se o svemu informisao sa sajta HMZCG. Ipak, naglašava da su ljudstvo i tehnika u pripravnosti.
“Naše ekipe biće u kontinuitetu u pripravnosti, i u zavisnosti u situacije, izlazićemo svim raspoloživim sredstvima kako bi se pomoglo građanima. Spremno je 12 ljudi, a u slučaju potrebe, u pripravnosti je još toliko.”
Direktor JP Stambeno komunalno Boris Seferović kazao nam je da kad je riječ o najavljenom nevremenu, u pripravnosti će biti dva kamiona.
„Najveći problem imamo kad u kratkom vremenskom roku padnu velike količine kiše, onda to naša atmosferska kanalizacija ne može sve da primi” – podsjeća Seferović.
Direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Igor Svilanović, kazao nam je da su o popodnevnom nevremenu obavijestili vlasnike plovila koji koriste usluge luke i ne očekuju da će biti većih problema.
“Pratićemo tok nevremena preko interneta, a vlasnici plovila su već učvrstili vezove.”
Svilanović je podsjetio i da su uspjeli da saniraju štetu na dva veza koje je izazvalo nevrijeme proteklog vikenda.
Inače, jak ciklon sa obilnim padavinama, južnim vjetrom i pijavicama od juče “hara” hrvatskom obalom. Na pojedinim ostrvima sjevernog Jadrana palo je i preko 200 l kiše, prenose hrvatski mediji.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code