Početna Društvo Upozorenje zakupcima plaža: Obavezni ugovori sa autorskom organizacijom za muzičke programe

Upozorenje zakupcima plaža: Obavezni ugovori sa autorskom organizacijom za muzičke programe

4

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava i upozorava zakupce, korisnike kupališta i objekata u zoni morskog dobra, koji organizuju  muzičke programe da moraju imatri ugovore sa ovlašenom organizacijom za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava.

Zakupci koji koriste sadržaje zaštićene odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima, emituju muzičke programe, sadržaje, koncerte i sliučno, imaju  na obavezu zaključivanja ugovora sa ovlašćenom organizacijom, radi  prevazilaženja sudskih sporova.

– Navedena obaveza proizilazi neposredno iz zakona, ali i iz preuzetih obaveza sadržanih u ugovoru o korišćenju morskog dobra – podsjećaju iz ovog javnog preduzeća.

4 Komentari

 1. Njuki ,volio bi da mi pokazes te sporove sto su oni izgubili ,jer su meni sve naplatili preko javnog izvrsitelja ,a ti ako imas dokaz da nisu legitimni i da gube sporove na sudu molio bi te da nam to pokazes i dokazes ,nazalost ti moram rec da nisi u pravu i da za sad za njih jos nema rjesenja ,a uzimaju nam pare bez ikakve osnove cisti harac ,volio bi da vidim tog advokata koji ce ih obaliti na sud ja cu platit jer mi je u interesu

 2. Kako su dobri,pa upozoravaju.Nema toga ko se odje neće snać čim vidi da neko radi.Svi smo u vezi,li mi za despek ne bi svirala muzika.

  3
  2
 3. Treba li dozvola za vatromet ili ko hoće može sam da puca do milje volje.
  Da li se vatromet treba najaviti vatrogascima ili već kome drugo.
  Prošle godine vatromet, a vatrogasci pojma nisu imali.
  Ko je tu odgovoran????

  10
 4. OO, ne nasjedajte. Ova agencija je privatna i uprkos pozivanja na odluke institucija, nije legitimna. Svaki spoor na sudu su izgubili. Onaj ko angazuje izvodjaca rjesava se sa njime oko prava, ova agencije nema nista sa tim.

  11
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code